Samenspeelgroep met Petra van Antwerpen
Samenspeelgroep met Petra van Antwerpen (Foto: Peter Wisse)

Vlijt en Volharding gaat de wijken in

Oost-Souburg - Muziekvereniging Vlijt en Volharding uit Oost-Souburg geeft vrijdag 15 juni het eerste in een serie van 3 Pleintjesconcerten. Het concert wordt gehouden op of naast het grasveld in de Nagelenburgsingel/ Prins Bernhardstraat en begint om 19.00 uur.

Afwisselend spelen het Jeugdorkest en de Fanfare onder dirigent Albert John Vervorst en de samenspeelgroep onder leiding van Petra van Antwerpen. Bij dit eerste concert worden ook de leerlingen van groep 6 van basisschool Burcht Rietheim betrokken. Zij spelen een deel van het concert mee op de “Boom Whackers”, gestemde kunststof slagwerkinstrumenten.
In de sfeer van zomer en vrije tijd spelen de orkesten niet in uniform, maar in vrijetijdskleding.
Waar het accent in de HaFaBra-muziek (Harmonie-Fanfare-Brassband) steeds meer richting podiummuziek is verschoven wil de Souburgse vereniging met de Pleintjesconcerten in de verschillende wijken de band met het dorp behouden en zo mogelijk verstevigen. Na het weekend voor de amateurkunst (WAK) zijn de pleintjesconcerten een extra bijdrage van V&V in het kader van het landelijke evenement IkToon, dat erop gericht is de amateurkunst onder de aandacht van het grote publiek te brengen.


De overige Pleintjesconcerten zijn op vrijdag 22 juni om 19.00 in de Adriatische Zeestraat en op 6 juli om 18.30 op het Plein bij verenigingsgebouw De Blazer, Ritthemsestraat 45, Oist-Souburg

Meer berichten