Logo de-faam.nl

Schoolmuziekkorps uit Noorwegen te gast bij MMK in Middelburg.

Het Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps, een schoolharmonieorkest uit Noorwegen, is op zaterdag 23 en maandag 25 juni te gast bij het Middelburgs Muziekkorps.

Het bezoek sluit prachtig aan bij de activiteiten die het MMK al meerdere jaren ontplooit op verschillende Middelburgse basisscholen, "Meer muziek in de klas" en "Impuls muziek". Bovendien besteedt het MMK veel aandacht aan het samen muziek (leren)maken van kinderen en jongeren.

Het Noorse korps heeft 80 leden tussen de 8 en 18 jaar oud. De leden zitten op 5 verschillende scholen in dorpen in de buurt van Oslo. Ongeveer 45 leden spelen mee in hun harmonie tijdens het bezoek aan Middelburg. Op zaterdag 23 juni maakt het korps tussen 14.00 en 15.30 uur een muzikale rondgang door het centrum van Middelburg. Op verschillende locaties zullen een paar nummers gespeeld worden. Het eindpunt en tevens laatste buitenconcertje, is tegenover St Wllibrord aan de Bachte Steene. Tussen 16.00 en 17.00 uur verzorgt het schoolkorps een concert in de HH Petrus en Pauluskerk dat gratis toegankelijk is. Maandag 25 juni verzorgen beide korpsen samen een concert van ongeveer 1 uur in de Zeeuwse Concertzaal aan de Verwerijstraat. Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis.

Meer berichten

Shopbox