Afgelopen vrijdag kregen honderdvijftig studenten van het University College Roosevelt hun diploma's uitgereikt op het Abdijplein in Middelburg. FOTO: FEMKE VEGT
Afgelopen vrijdag kregen honderdvijftig studenten van het University College Roosevelt hun diploma's uitgereikt op het Abdijplein in Middelburg. FOTO: FEMKE VEGT (Foto: FEMKE VEGT)

Hoedjes de lucht in bij Class of 2018

Middelburg - Afgelopen vrijdag was het weer zo ver, het jaarlijkse afstuderen van honderdvijftig studenten van University College Roosevelt in Middelburg. De ceremonie werd op het Abdijplein gehouden in aanwezigheid van ongeveer 900 gasten.

Verschillende studenten, verschillende studies, verschillende toekomstplannen. De studenten hebben hard gewerkt om hun bachelor te halen en nu is het moment daar dat ze hun diploma in ontvangst mogen nemen. Een hele happening is het, alle studenten in een karakteristiek gewaad met hoedje lopen vanaf het plein achter het Middelburgse stadhuis naar het abdijcomplex waar ze worden opgewacht door een groot aantal gasten.

Veelzijdig

University College Roosevelt, voorheen Roosevelt Academy, staat bekend om haar veelzijdigheid. In drie jaar tijd kunnen studenten, door het volgen van in totaal zes semesters, hun bachelor halen in verschillende richtingen. De inmiddels afgestudeerde studente Rosa de Nooijer heeft zich de afgelopen jaren over de studies Sociology en Human Geography gebogen. "Dit is een mix van beiden. Mijn interesses zijn breed en bij UCR had ik de mogelijkheid om een combinatie van mijn interesses samen te stellen, daardoor had ik allerlei verschillende vakken die allemaal op een andere manier hebben bijgedragen aan mijn tijd daar."

Verbondenheid

De klassen van de colleges zijn relatief klein, zo ongeveer vijfentwintig man. Dit zorgt ervoor dat iedereen elkaar goed kent en nauw verbonden is. "Er wordt veel in groepen gewerkt tijdens vakken, vooral bij de social sciences. Het blijft met opzet kleinschalig, want dat is optimaal wat discussie betreft." Ieder semester krijgt de student vier nieuwe vakken, in totaal dus acht vakken per schooljaar. Het vak dat Rosa het meest aansprak is Consumer Society and Media. "Dit vak maakte veel indruk op mij, het gaat over de huidige consumptiemaatschappij waarin we kopen, maar eigenlijk niet weten waar het desbetreffende product vandaan komt. hier kijken we kritisch naar de manier waarop we de wereld uitputten en niet meer stilstaan wat de aarde nodig heeft".

Ceremonie

Tijdens de diplomeringsceremonie op het Abdijplein kwamen alle honderdvijftig geslaagden samen met een publiek van familie en vrienden. "Een heel speciaal moment", aldus Rosa. De studenten stonden in de rij om hun diploma in ontvangst te nemen en te vertellen wat hun toekomstplannen zijn. Er waren speeches van onder andere eerder afgestudeerde studenten en muziek van het Roosevelt College Choir, waar ook eerder afgestudeerde studenten aan mee deden, zoals Jeroen van Meyel. Hij speelde twee stukken op cello.

Traditie

Als laatste werden traditiegetrouw de hoedjes in de lucht gegooid. Rosa gaat na de zomer Development Studies studeren aan The Institute for Social Studies in Den Haag. "Hier mag ik ook zelf weer een major kiezen en kan ik extra vakken volgen zodat ik me weer kan focussen op duurzaamheid en mensenrechten."

Meer berichten