Foto: Marcel van de Voort

Tot de zon in de zee zakt

DISHOEK - "Wij proberen om met mooi weer elke dag naar ons strandhuisje op het Dishoekse strand te fietsen", vertelt Jan Melis. "Wij wonen in Koudekerke, lekker vlakbij dus. We komen hier al jarenlang."

"Wij hebben het naar ons zin. Er komen gezellige mensen", vult echtgenote Emmy er niet lang daarna aan toe. Het is een zonnige zaterdag als het echtpaar geniet van hun huisje. Op het strand spelende kinderen en er zijn heel veel zonaanbidders. Die keer op keer weer het strand weten te vinden.

Het echtpaar Melis heeft veel buren, want met name bij de Zeeuwen zelf zijn de strandhuisjes in trek. "Toen wij dit strandhuisje kochten was dat op deze plaats. Het is een hele leuke plek, dus zijn wij gebleven", praat Emmy verder. "Dat wij in de buurt van het strandpaviljoen zitten, is een voordeel", vindt Jan. "En hier maken wij leuke dingen mee. Soms zetten mensen die weinig op het strand zijn hun tentje op bij het water. Niet in de gaten hebbende dat er hoog water komt," lacht Emmy. "Of ze laten een zak chips achter en gaan zwemmen. Dan duiken de meeuwen erop." Het echtpaar Melis is een stuk meer ervaren op het strand. "Wij eten de zak chips leeg, of bergen het op in het strandhuisje", lacht Emmy. Ze krijgen regelmatig strandbezoek van kinderen en kleinkinderen. Vooral de kleinkinderen vinden het strandkotje van opa en oma geweldig. Jan: "Slapen doen wij hier niet, soms blijven wij wel wachten tot de zon in de zee zakt."

Meer berichten