'Small World': de zomertentoonstellig in ruimteCAESUUR

Foto: Vincent Uilenbroek

Dit jaar staat caesuur, ruimte voor actuele kunst in Middelburg, in verbinding met de praktijk van de kunstenaars die de plek runnen. Hans Overvliet, Dani Ploeger, en ook ik, Giel Louws, proberen hun eigen werk te verbinden met de tentoonstellingspraktijk van ruimtecaesuur.

Voor mijn project grijp ik terug op de serie tentoonstellingen “De Schilder Het Werk En Het Atelier” uit 2012/2013, waar ik de hoofdcurator van was en die een behoorlijke impact op me heeft gehad. Deze succesvolle schilder tentoonstelling vervolg ik deze zomer met een nieuwe: “Small World | De Schilder Het Werk En Het Atelier revisited” die functioneert als een venstertentoonsteling.

Voor deze tentoonstelling heb ik schilders uitgenodigd een werk op postkaart-formaat in te sturen. Met deze kaarten heb ik een tentoonstelling gemaakt. Aan het eind van de tentoonstelling worden de kaarten geschud en alle deelnemers krijgen ad random een kaart van een andere deelnemer terug.

Deze tentoonstelling belicht het feit dat vooral schilders het werk van collega’s diep kunnen appreciëren. Verder belicht het de niet-commerciële doelen van ruimtecaesuur.

Uit de eerste serie tentoonstellingen van De Schilder Het Werk En Het Atelier hebben op dit moment de volgende schilders toegezegd: Niek Hendrix, Machteld Solinger, Jan Wattjes, Aimee Terburg, Fabian Westphal en Just Quist.
Naast deze schilders heb ik een aantal nieuwe mensen uitgenodigd die mij ondertussen zijn opgevallen in de schilderswereld: Vincent Uilenbroek, Flo van der Waa, Roel Jeroen van der Linden, Paul de Jong, Wilma Vissers, Kathleen Huys, Els Vekeman, Kenan Hasimbegovic, Tobias Lengkeek, Ritsart Gobyn, Kris Fierens en Udona Boerema.

De kunstenaars komen uit Nederland en België. Het is een indrukwekkende lijst van deelnemers waaronder winnaars van grote prijzen, maar ook jonge talenten.
Tenslotte voeg ik een werk toe van eigen hand.


De tentoonstelling start op zaterdag 7 juli, de finissage is op zaterdag 25 augustus om 4 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden