Logo de-faam.nl


Bert van Leerdam oefent nog even in zijn achtertuin voor hij de bezoekers van City of Dance te lijf gaat. Foto: Conny den Heijer
Bert van Leerdam oefent nog even in zijn achtertuin voor hij de bezoekers van City of Dance te lijf gaat. Foto: Conny den Heijer (Foto: Conny den Heijer)

Voormalig presentator achter de 90's draaitafel

Was City of Dance in het begin een groot feest in het centrum van Middelburg, tegenwoordig speelt het zich af in een weiland aan de Oude Veerseweg, net buiten de stad.

Middelburg - Klinkende namen staan er op de kleurrijke flyer en de website van het driedaagse festival. Dan ineens valt je oog er op... DJ Bert van Leerdam. Dat vraagt om uitleg want wij kenden hem toch voornamelijk als radiopresentator bij Omroep Zeeland, dagvoorzitter en mediatrainer.

Breed lachend doet Bert zijn voordeur open. En je valt er gelijk lekker in: de muziek uit de tijd van - laten we zeggen toen ik nog jong was - schalt door zijn woonkamer. Faithless, Anouk, The Cure, Meat Loaf, Coldplay, Simple Minds, Prince, wie kent ze allemaal niet. "Heerlijk he, lekker tijdloos want iedereen zingt het mee, de wat oudere bezoeker maar zeker ook de jongeren." Bert heeft er zin in.

"Ik heb jaren overal als DJ gedraaid, in 1972 ben ik begonnen in de Soos in Serooskerke." zegt Bert. "Daarna in De Piek, Mecano, Schuttershof, Film by the Sea en nu op City of Dance. Leuk dat men mij gevonden heeft. Stiekem hoop ik dat ik er het uitgaansvolk van vroeger ook weer tegenkom. City of Dance is een fantastisch festival. Organisator Martin Priem heeft het goed voor elkaar. Ik vind het aan de ene kant wel jammer dat het, afgezien van de Streetparade zich verder allemaal buiten de stad afspeelt. Aan de andere kant is het wel een stuk gemakkelijker te bereiken aan de Veerseweg en heb je minder parkeerproblemen dan in de stad. Misschien hebben sommige mensen zich tijdens de Streetparade wel gestoord aan de wat luchtig geklede dames op de wagens. Wat mij betreft hoort dat bij zo'n festival. Je kunt niet met de plaatselijke drumband aankomen, al zijn ze nog zo leuk om naar te kijken. Een festival is feest en dat moet je vieren. "

De line-up van City of Dance mag er weer zijn. Onder andere Isabel Provoost, Mental Theo, Kris Kross Amsterdam en The Partysquad treden op.

Meer berichten
Shopbox