Logo de-faam.nl

Help, hedendaagse kunst! met Julia Mullié

Vier keer per jaar organiseert Vleeshal speciaal voor haar Vrienden een activiteit – binnen of buiten de tentoonstellingsruimte – waarin hedendaagse kunst centraal staat. In de jaarlijkse crash course ‘Help, hedendaagse kunst!’, ligt de nadruk op het kijken naar hedendaagse kunst. Vaak voelen mensen zich ongemakkelijk bij hedendaagse kunst, omdat ze denken het niet te begrijpen. Dit ‘niet-begrijpen’ hoeft echter geen probleem te zijn. Het stellen van vragen is vaak iets waar hedendaagse kunstenaars juist op uit zijn; vragen waarop vele antwoorden mogelijk zijn.

Op vrijdag 13 juli geeft Julia Mullié een crash course in het kijken naar hedendaagse kunst aan de hand van een inleidende presentatie en de huidige groepstentoonstelling ‘Paranoid House’, momenteel te zien in Vleeshal Markt. Julia Mullié neemt de Vrienden mee langs ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en de tentoongestelde werken van Anders Dickson, Philipp Gufler, Henna Hyvärinen, Becket Mingwen en Sophie Serber. Samen worden vragen behandeld als; ‘wat zie ik hier?’ en ‘waar associeer ik het werk mee?’.

Julia Mullié (1994) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en was van 2015 tot 2016 werkzaam als assistent curator bij de Vleeshal in Middelburg. Julia is nu werkzaam als freelance tekstschrijver en adviseur en werkt voor verschillende musea en media, waaronder het Bonnefantenmuseum Maastricht en het tijdschrift Art Monthly.

Dit programma is gratis toegankelijk voor de Vleeshal Vrienden. Uiteraard bieden we niet-Vrienden graag de mogelijkheid om kennis te maken met ons Vrienden programma. Daarom is dit programma ook toegankelijk voor niet-vrienden voor een entreeprijs van €4 (reguliere toegangsprijs) of als u lid wordt van het Vrienden netwerk!

Meer berichten
Shopbox