Sint Jacobskerk Vlissingen
Sint Jacobskerk Vlissingen (Foto: Vogel)

orgelconcert vlissingen

Vrijdag 13 juli is er een orgelconcert in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. Dit concert begint om 12 uur en wordt gegeven door de Utrechtse Domorganist Jan Hage. De toegang tot dit concert is vrij. Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach (o.a. een concerto en een koraalvoorspel). Ook zal de organist een improvisatie verzorgen.

Jan Hage (geb. 1964) volgde orgellessen bij Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel (docent Jan Welmers) en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek te Utrecht. Hij behaalde de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel (met aantekening Improvisatie), het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel (alle drie met onderscheiding) en het doctoraal diploma Muziekwetenschap. Vervolgens studeerde hij gedurende twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij rondde deze studie af met het behalen van de Prémier Prix 'à l'unanimité du jury'. Hij won eerste prijzen tijdens concoursen te Leiden, Bolsward, Schaffhausen en Poitiers.
In 2006 ontving hij de médaille d'argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Jan Hage geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles.
Hij werd in 1995 benoemd als organist van de Kloosterkerk te Den Haag
Op 1 juni 2011 werd Jan benoemd als organist van de Dom te Utrecht. Afgelopen jaar bekroonde hij zijn studie muziekwetenschap met een proefschrift over Willem Mudde.

Meer berichten