Martien de Vos
Martien de Vos (Foto: de Vos)

Orgelconcert Oostkerk

Donderdag 12 juli zal het tweede orgelconcert plaatsvinden van de serie zomerconcerten op donderdagmiddag. Dit concert zal ook beginnen om 12.30 uur. De toegang is vrij.

Concertgever deze keer is de jonge, veelbelovende organist Martien de Vos uit Ooltgensplaat. Martien de Vos (1995) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Braber te Ooltgensplaat. Vervolgens studeerde hij bij Paul Kieviet in Sommelsdijk. Sinds 2014 studeert Martien hoofdvak orgel bij Bas de Vroome aan het Rotterdams conservatorium. Hij volgde onder andere de bijvakken piano en basso continuo.

Improvisatielessen krijgt hij van Hayo Boerema, naast klavecimbel bij Bas de Vroome. Daarnaast volgt hij de opleiding kerkmuziek.

Martien won diverse prijzen op orgelconcoursen. Zo behaalde hij in juni 2017 als finalist in Haarlem de 1e prijs en de publieksprijs bij het 1e Nationaal Ambitus Concours. Datzelfde jaar won hij de 1e prijs en de publieksprijs op het SGO concours in Appingedam.

Hij volgde diverse lessen en Masterclasses bij gerenommeerde organisten waaronder Wolfgang Zerer, Bernard Winsemius, Sietze de Vries en Reitze Smits.

Op het programma staan werken van Rameau, Bach en Mendelssohn. Het concert zal worden afgesloten met een improvisatie.

Meer berichten