Trump, Obama en Bill Clinton naar Wasschapel

Foto: pr zeepkistenrace westkapelle 2018

Westkapelle - Het lijkt ongeloofwaardig, maar het is toch écht waar. Vrijdag 3 augustus komt het presidentiële voertuig 'The Beast' naar Westkapelle met daarin de laatste drie presidenten van de Verenigde Staten.

Donald Trump, Barack Obama en Bill Clinton zullen dan een bezoek brengen aan de zeepkistenrace tijdens het Dijkfeest XL. De 44e, 45e en 46e president van de US of A willen met eigen ogen zien hoe de race plaatsvindt en de Wasschappelaers een hart onder de riem steken, nu de droogte het dorp al enkele weken lamlegt.

Het bezoek van de heren wordt verwacht zo ergens rond de klok van drieën tijdens de start van de zeepkistenrace en als het touwtrekken is afgelopen. "Uniek natuurlijk dat dit gebeurt in zo'n klein dorp als Wasschappel", zegt bouwleider  Frans 'Saté' Dominicus. "Ik heb maandenlang met mensen uit de entourage van de drie heren moeten bellen. Zij gaven aan dat, vooral Obama en Clinton, dolgraag hun medeleven wilden betuigen aan de inwoners van Westkapelle. Wij waarderen dit ten zeerste."
Voor het bezoek moeten wel de nodige veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Volgens bouwer Svend 'De Mep' Minderhoud is het een enorme operatie. "Eerst moet The Beast naar het vliegveld Midden-Zeeland gevlogen worden, om vanuit daar met de drie heren aan boord via Grijpskerke en Sint Jan ten Heere naar Wasschappel te rijden. Daarnaast komt er ook een buslading aan beveiligers mee die tijdens de race naast de auto zullen lopen. En op de Zeedijk zullen ook 'snipers' zich installeren om bij de minste of geringste verdachte activiteit iemand uit te kunnen schakelen. Het kost wa, maar dan hedde ook wa."

De laatste dagen zingt in Westkapelle ook het hardnekkige gerucht rond dat er eventueel ook nog een vierde 'beroemdheid' met de drie presidenten mee zal komen. "Ja dat heb ik gehoord, dat er een soort van 'mystery guest' meekomt. Maar ik heb geen idee wie dat nou kan zijn. Mijn oma hoopt eigenlijk dat Hillary Clinton ook instapt, want dat vindt ze echt zo'n leuke vrouw. Maar aangezien Bill en Hillary al jaren zijn gescheiden van tafel en bed lijkt me dat sterk. Ik denk dat het een sigaar uit eigen doos is. Maar we zullen het 3 augustus vanzelf weten", aldus Bastiaan 'Buf' De Visser.

De zeepkistenrace is onderdeel van het Dijkfeest XL 2018 en zal plaatsvinden op vrijdag 3 augustus na het touwtrekken. 's Avonds zal de gerenommeerde DJ Barry Paf zijn beats over de Zeedijk laten schallen en wordt er afgesloten met een knallend vuurwerk.

Voor meer informatie: https://nl-nl.facebook.com/DijkfeestWestkapelle/

Meer berichten