Hoogtepunt wordt de spiksplinter nieuwe verschijning van het fenomeen drones.
Hoogtepunt wordt de spiksplinter nieuwe verschijning van het fenomeen drones. (Foto: ATMOS UAV B.V.)

Vliegfeest op Midden Zeeland

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus 2018 staat het vliegveld Midden Zeeland in Arnemuiden in het teken van een spectaculaire verzameling attracties, die enerzijds te maken hebben met het vliegen en anderzijds met de Zeeuwse cultuur.

De Stichting Evenementen Midden Zeeland wil een beeld geven van de actuele luchtvaart. Vanouds is het vliegveld thuishaven van de particuliere kleine luchtvaart. Sinds de plannen voor de bouw van windturbineparken in de Noordzee buiten de kust van Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen gaat ook de professionele luchtvaart een belangrijke rol spelen.

Deze twee aspecten willen we met een verscheidenheid aan attracties onder de aandacht brengen van het publiek.Gedemonstreerd zal er worden door de Politie, de Koninklijke Marechaussee, Douane en de Koninklijke Luchtmacht met hun lesvliegtuigen en brandweeruitrusting. Hoogtepunt wordt de spiksplinter nieuwe verschijning van het fenomeen drones. Toepassingen door de professionele gebruiker en in de vrijetijdsbesteding komen uitgebreid aan de orde. Bedrijven die met de luchtvaart zijn verbonden zijn uitgenodigd op het evenement middels een banenmarkt hun vacatures te vervullen. Te midden van dit alles zullen braderiekramen, een foodplaza en een speelweide voor afwisseling zorgen.

De openingstijd op beide dagen is van 10:00 uur tot 17:00 uur. De entree bedraagt € 4,= Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen € 2,= en een gezin zal nooit meer betalen dan € 15,= ongeacht het aantal gezinsleden.

Meer berichten