Deze zomer staat de tuin van natuurmuseum Terra Maris volledig in het teken van de middeleeuwen. Rondom dit thema worden verschillende activiteiten georganiseerd. FOTO: TERRA MARIS
Deze zomer staat de tuin van natuurmuseum Terra Maris volledig in het teken van de middeleeuwen. Rondom dit thema worden verschillende activiteiten georganiseerd. FOTO: TERRA MARIS (Foto: Terra Maris)

Waan je in middeleeuwse sferen bij Terra Maris

Oostkapelle - Deze zomer staat Terra Maris in Oostkapelle in het teken van de middeleeuwen. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud, waaronder nieuw dit jaar, een spectaculaire show.

Inmiddels is het middeleeuws festijn een terugkerend evenement in de tuin van natuurmuseum Terra Maris. Tijdens 'spelen en spijzen' kunnen kinderen kennis maken met het leven en werken in de tijd van de middeleeuwen. De geur van vers gebakken brood, gebraden vlees en vuur is al van ver te ruiken. Er is van alles te doen voor zowel jong als oud. Kinderen kunnen hun eigen broodjes-op-stok bakken boven het vuur, kennis maken met hoe men in de middeleeuwen zout won uit veen, en kunnen bezoekers het mottekasteel bestormen als ware ridders. Ook zijn er allerlei echt-middeleeuwse spelletjes te doen, zoals ringsteken op een pony, boomschijf lopen, bot vangen en de nieuwe ridderstormbaan. Een middeleeuwse heks is aanwezig om het bezoek te vermaken, zij zal worden vergezeld door een waarzegster, kwakzalver, imker, mandenvlechter en andere bekende figuren uit die tijd. Nieuw dit jaar is de show 'Middeleeuwse Magie', deze begint om 17:30 en om 19 uur. Het festijn begint om 16:30 uur en duurt tot 19:30 uur. Alle activiteiten rondom het middeleeuws festijn vinden plaats rond verdedigingstoren het mottekasteel in de tuin van het museum. Het volgende evenement vindt plaats op dinsdag 14 augustus. Deelname aan de activiteiten kost de entree van het museum plus een euro. Het museum zelf zal ook tot 19:30 uur geopend blijven. Naast dit thema evenement worden er deze zomer ook nog andere activiteiten en workshops gehouden in het museum. Workshops, waaronder zoldergeheimen, waar bezoekers een exclusief kijkje krijgen in de niet-tentoongestelde collectie in het open depot. Of lekker kletsen met de Imker over bijen. Ook de succesvolle workshop 'van pulp tot papier' wordt opnieuw gehouden.

Voor meer informatie, kijk op www.terramaris.nl.

Meer berichten