een beeld van de reddingsdemonstratie vorige zomer.
een beeld van de reddingsdemonstratie vorige zomer. (Foto: PR reddingsbrigade Domburg)

Reddingsdemonstratie op de Banjaard

Op donderdag 9 augustus verzorgt de Domburgse Reddingsbrigade een reddingsdemonstratie op en voor het Banjaardstrand.

Deze demonstratie wordt gehouden in samenwerking met onder andere de KNRM, politie, brandweer en de Belgische Luchtmacht op het Banjaardstrand te Kamperland. Voor geïnteresseerden is dit een unieke kans om kennis te maken met de verschillende taken van deze hulpverleningsdiensten. De demonstratie start om 19:00.

De Domburgse Reddingsbrigade is verantwoordelijk voor de veiligheid op het Banjaardstrand en werkt daarbij regelmatig samen met andere hulpdiensten. Om bewoners vanuit de regio en toeristen een indruk te geven van de inhoud van deze werkzaamheden en de manieren waarop wij met andere hulpdiensten samenwerken, organiseert de Domburgse Reddingsbrigade elk jaar een demonstratie op het Banjaardstrand.

Aanwezig zijn, onder voorbehoud van eigen inzetten, de Domburgse Reddingsbrigade met verschillende vaar en voertuigen, de KRNM met de reddingboten Koopmansdank en Fred, de Belgische Luchtmacht met een SAR helikopter, de Politie Zeeland West-Brabant met een strandvoertuig en de brandweer van Burgh-Haamstede met hun strandambulance. Dit jaar beloofd een overtreffende editie te worden van voorgaande demonstraties, dus het is zeker de moeite waard om te komen kijken.

Tijd en locatie
De demonstratie vindt plaats op het Banjaardstrand te Kamperland op 9 augustus. Dit strand is te benaderen via het adres Banjaard weg 1. De demo start om 19:00 en duurt tot ongeveer 21:00, toegang is gratis.


 

Meer berichten