De Klusjevrouwen, Bianca Runge (links) en Esther Splinter (rechts) FOTO: PR
De Klusjevrouwen, Bianca Runge (links) en Esther Splinter (rechts) FOTO: PR (Foto: PR)

Handen uit de mouwen! Ook voor vrouwen...

VLISSINGEN - Klussen in huis. Er wordt soms nog wat lacherig gedaan wanneer de vrouw des huizes de hamer of schroevendraaier ter hand neemt. Maar noodgedwongen of gewoon omdat klussen ook leuk is en niet per se afhankelijk willen zijn, wordt de gereedschapskist steeds meer door vrouwen geraadpleegd.

Esther Splinter en Bianca Runge uit respectievelijk Vlissingen en Koudekerke noemen zichzelf klusjesvrouwen en zijn een basiscursus gestart voor vrouwen die op een speelse en informatieve manier straks zelf onbekommerd hun handen uit de mouwen kunnen steken voor klussen in en rondom het huis. Esther is van huis uit meubelrestaurateur en Bianca bouwt met haar bedrijf Beeldstation creatieve installaties voor festivals en evenementen. Kordate dames, die hun mannetje staan wat betreft klussen. Esther: "Samen vonden wij dat het nuttig zou zijn om sommige dames behendigheid in het klussen bij te brengen en daarvoor een dagcursus te organiseren. Daarbij wordt de nadruk gelegd op informatie over gebruik van soort gereedschap, praktisch inzicht enzovoorts."

Zelfredzaamheid

"Basiskennis is al vaak voldoende om vrouwen over de drempel te helpen," vult Bianca aan, "vrouwen die klussen, daar wordt soms wat lacherig over gedaan. Dus is het ook tijd voor emancipatie op dat gebied. Veel vrouwen willen ook de touwtjes, in dit geval het gereedschap zelf ter hand nemen. Het maakt ze minder afhankelijk en zorgt voor zelfredzaamheid." De cursus gaat voornamelijk over kleine klussen, dus geen grote verbouwingen. De eerste cursussen zijn op 14 en 15 september. De bedoeling is dat bij voldoende belangstelling er meerdere komen waarbij ook eventueel mannen welkom zijn! Esther: "We doen het in een ontspannen sfeer met een lunch. Het gaat niet om prestige, gezelligheid speelt ook een rol." De dagcursus kost 95 euro (inclusief lunch) en wordt gehouden in de Kunstwerkplaats Kipvis, Dreesstraat 2 in Vlissingen. Info of opgeven voor de cursus: www.klusjesvrouw.net of mail: info@klusjesvrouw.net

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden