Foto: RICARDO KIEVIT RK FOTOGRAFIE

Golden Oldies bij 20e Oldtimerdag

MIDDELBURG - Op zaterdag 8 september houdt de Stichting Evenementen Middelburg (SEM) voor de 20e keer de Oldtimerdag Middelburg. Een dag waarop zowel liefhebbers als eigenaren van klassieke automobielen weer kunnen genieten van wat er in het verleden aan moois is gemaakt en door trotse eigenaren op de weg wordt gehouden.

Deze dag valt ook dit jaar weer samen met de Open Monumentendag. Een perfecte gelegenheid dus om te genieten van al het moois dat Middelburg te bieden heeft in combinatie met de prachtige collectie oldtimers die zich verzamelt op de Markt in Middelburg.

concours d'élégance

Vanaf 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur komen zo'n honderd klassieke automobielen bijeen om aan het publiek getoond te worden. Verspreid over de dag vertrekken auto's in groepen van dertig voor een rondrit van ongeveer een uur door Middelburg en omgeving. Bij terugkomst op de Markt krijgt iedere auto speciale aandacht tijdens het zogenaamde concours d'élégance, waarbij het publiek wetenswaardigheden over de auto's en leuke anekdotes van de eigenaren te horen krijgt.
Er zijn ook prijzen te winnen, onder andere een prijs voor de mooiste auto en er wordt een willekeurige deelnemer geloot. De prijzen zijn dit jaar ter beschikking gesteld door Brasserie De Huifkar, boekhandel de Drvkkery en drogisterij de Rode Pilaren.

Edelmetaal

Extra aandacht is er voor auto's die hun platina, diamanten, gouden en robijnen jubileum vieren, en dan met name de Citroen 2CV oftwel de eend, onze eigen Nederlands Daf personenwagen, de Saab 99 en Peugeot 504, en de Saab 900. Daarnaast valt er ook nog een volledig rijdende en functionerende houten auto te bewonderen.

Inschrijven als deelnemer kan nog steeds via de pagina Oldtimerdag Middelburg 2018 op de website http://www.evenementenmiddelburg.nl Voor meer informatie mail naar oldtimerdag@evenementenmiddelburg.nl

Meer berichten