Optreden vanuit glazen huis Koudekerke 2016
Optreden vanuit glazen huis Koudekerke 2016 (Foto: Els Swart)

Zeeuws Glazen Huis 2018 Domburg gaat niet door

Eind vorig jaar werden de plannen voor een glazen huis voor dit jaar bekendgemaakt tijdens de speciale actiedag voor Serious Request bij Café Tramzicht in Domburg. Het zou de 6e editie worden na Oostkapelle (2x), Westkapelle, Domburg en Koudekerke, maar helaas heeft de organisatie anders moeten besluiten.

Vanuit de organisatie is door Hans Burgs veelvuldig contact geweest met 3FM over de toekomstplannen van Serious Request en Het Glazen Huis in het bijzonder. Dit naar aanleiding van allerlei berichtgeving in de (landelijke) pers en andere media. Ook vanwege het feit dat er nog geen stad gekoppeld was aan deze landelijke actie. Daarnaast was er het idee om eveneens Zeeuwse goede doelen te koppelen aan deze actieweek. De Zeeuwse organisatie kreeg alleen te horen dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan het evenement, maar dat er vooralsnog niets wordt medegedeeld over de vorm van de actie en/of de actie een andere wending krijgt. Dit ondanks het feit dat de vorige edities in het Zeeuwse meer dan een half miljoen euro hebben opgeleverd voor Het Rode Kruis. Voor het koppelen van Zeeuwse goede doelen aan Serious Request werd ook geen toestemming verkregen, omdat het format (het programma-idee) beschermd is. Hierdoor moeten deelnemende en organiserende partijen zich aan bepaalde regels houden. Tegen het organiseren van een glazen huis, dat volledig in het teken staat van Serious Request, was van de kant van 3FM geen bezwaar. Echter, de Zeeuwse organisatie gaat, net zoals voorgaande jaren, voor een een-op-een kopie van de landelijke actie.

Door de onzekerheid van hoe alles er daadwerkelijk uit komt te zien is het te kort dag geworden om dit evenement optimaal te kunnen organiseren. Zeker daar het koppelen van Zeeuwse goede doelen hoog op het verlanglijstje stond. Met medeorganisator Dennie van Goethem gaat Burgs de komende maanden overleggen hoe eventueel verder volgend jaar, want dat een dergelijk evenement leeft onder de Zeeuwse bevolking is wel gebleken. Samen vinden ze het vooral zeer sneu voor de vele vrijwilligers, op welk gebied dan ook, die er elke editie een succes van hebben gemaakt en die een behoorlijke steen hebben bijgedragen aan de saamhorigheid die keer op keer ‘als vanzelf’ aanwezig was. Of dit het einde van het zo succesvolle glazen huis in de gemeente Veere is laat de organisatie in het midden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden