Cursisten schilderen met verschillende stijlen.
Cursisten schilderen met verschillende stijlen. (Foto: Kees van de Wetering)

Nieuwe teken- en schildercursus bij Schilderclub Middelburg

Op donderdagmiddag 20 september a.s. start in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg weer een nieuw seizoen bij Schilderclub Middelburg. Deze uitgebreide teken- en schildercursus wordt gegeven door beeldend kunstenaar Kees van de Wetering uit Burgh-Haamstede.

Het komende seizoen is het thema ‘Was getekend’. Te beginnen met het schetsen en tekenen van verschillende onderwerpen met gra etstift en andere tekenmaterialen.
De schildertechnieken, op waterbasis, waarmee gewerkt wordt zijn; aquarelleren, acrylverf en eventueel olieverf.

In meerdere transparante lagen kunnen de cursisten zich bekwamen in de geheimen van een goede aquarel. Schilderen met acrylverf is al jaren een populaire techniek die reukloos is en dus ook thuis makkelijk geschilderd kan worden. Het opzetten en uitwerken in meerdere lagen acrylverf wordt uitvoerig geoefend.

Verder is er veel aandacht voor materialen en het mengen van kleuren. Het gebruik van vijf unieke primaire kleuren, secundaire- en tertiaire kleuren mengen, een kleurencirkel maken. Het toepassen van complementaire kleuren enz. Een leuke maar vooral leerzame teken- en schildercursus waar u kennis maakt met de mogelijkheid om zelf te creëren.

De cursus is in twee blokken van 10 weken op de donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg in de Johanna Kruitzaal.
Er zijn nog een paar plaatsen vrij bij Schilderclub Middelburg.
Meer informatie kunt u vinden op de website www.schilderles.nl of even een e-mail sturen naar keesvandewetering@schilderles.nl

Docent

Beeldend kunstenaar Kees van de Wetering uit Burgh-Haamstede werkt al veertig jaar met diverse technieken op professionele wijze. Zijn opleiding volgde hij van 1968 t/m 1974 aan de Academie van beeldende kunsten te Rotterdam. Jaarlijks organiseert van de Wetering onder de naam Creatief Centrum Perspectief een aantal cursussen en workshops op het gebied van tekenen en schilderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden