Veteraan Patrick Kaslander en zijn veteranenhond Vigo
Veteraan Patrick Kaslander en zijn veteranenhond Vigo (Foto: Hulphond Nederland)

Walk 4 Veterans: wandelen voor een veteranenhond

Op zaterdag 15 september houdt Hulp voor Helden de Walk 4 Veterans vanuit Berkenhof’s Tropical Zoo in Kwadendamme. De opbrengst van deze sponsorwandeltocht komt ten goede aan een veteranenhond, ook wel PTSS-hulphond genoemd.

Jong en oud, burgers, militairen, veteranen, individueel of met een groep: iedereen kan meedoen. Door de wandelroutes van 5, 10 of 20 kilometer is er voor ieder wat wils. Door militaire beleving onderweg is de wandeltocht ook leuk voor kinderen. De 5 km-route is geschikt voor buggy’s, rolstoelen en scootmobielen. Na afloop kunnen deelnemers hun dagje uit compleet maken en kiezen voor een afsluitend pannenkoekenmenu. Meer informatie, inschrijven of een deelnemer sponsoren kan via www.walk4veterans.nl.

24/7 een buddy

Veel Nederlandse veteranen ondervinden blijvende gevolgen van traumatische ervaringen tijdens hun missie(s). Ze kampen met een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Een veteranenhond helpt hen op verschillende manieren. Zo herkent de PTSS-hulphond de eerste signalen van een herbeleving of nachtmerrie en maakt zijn baas wakker. Bij een paniekaanval trekt de hond zijn baas weg uit die stressvolle situatie. En een veteranenhond zorgt voor ontspanning en afleiding bij woede of angst. Kortom, veteranenhonden zijn buddy’s die er altijd zijn, ze geven de veteraan aandacht en voelen vertrouwd. Hierdoor geeft een veteranenhond zowel de veteraan als het thuisfront meer kwaliteit van leven.

Samenwerking

Stichting Hulphond Nederland zorgt voor de selectie, opleiding, plaatsing en nazorg van de veteranenhonden. Eén hond kost 21.000 euro. Hulp voor Helden zamelt geoormerkt geld in voor veteranenhonden.

Hulp voor Helden 

Hulp voor Helden – Stichting KPPR wil het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront bevorderen. Dit doet de organisatie met projecten die hen aandacht, erkenning en steun bieden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden