Ichos kwartet in Doopsgezinde Kerk

Het Ichos kwartet
Het Ichos kwartet

Op zondag 23 september om 15 uur presenteert het Ichos kwartet zich voor de eerste maal aan het Zeeuws publiek met een gevarieerd programma van aria's, liederen en duetten, afgewisseld met enkele pianosolo's. Dat gebeurt in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Het concert wordt verzorgd door Stichting Kerk biedt Podium.

Het Ichos kwartet is begin 2018 opgericht en bestaat uit de drie zangers Hanna de Bruin (alt), Theo Decloedt (bariton), Marinken Van de Velde (mezzo-sopraan) en pianiste Manon Berendschot. Zij studeren allen aan het conservatorium in Tilburg. Hoewel het kwartet nog pril is, beschikt het al over een breed repertoire, aangezien de afzonderlijke leden al in verschillende bezettingen gespeeld hebben en nog spelen.


Tijdens het concert in de Doopsgezinde kerk zal het Ichos kwartet het publiek meenemen naar de Barok (Bach en Purcell), de Klassieke Periode (Mozart), de Romantiek (Schubert, Brahms, Loewe, Mahler) en de Twintigste Eeuw (Claude Debussy, Kurt Weill).
Het concert zal afgesloten worden met een deel uit Actias Luna van de jonge componiste Aura Bouw. Dit deel is speciaal voor het Ichos kwartet gecomponeerd.
De toegang tot het concert is gratis en er is een collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden