Foto:

Zeeuws Jeugdorkest ontvangt 2.500 euro van Lions Club Middelburg

Op vrijdag 21 september heeft de Lions Club Middelburg een cheque van €2500,- uitgereikt aan het Zeeuws Jeugdorkest. De donatie is het resultaat van het evenement "Benefietsroute", die jaarlijks door de Lions Club Middelburg op de laatste zaterdag van augustus wordt georganiseerd.

De Benefietsroute is een fietstocht voor het goede doel en voert langs 14 bedrijven die Zeeuwse streekproducten produceren. Op ieder bedrijf zoals chocolademaker, groentekweker of kaasboerderij staat een culinaire verrassing klaar. Zo kunnen deelnemers van de Benfietsroute op een leuke manier kennis maken met Zeeuwse streekproducten. De deelnemende bedrijven waren Ministerie van Chocolade, Bioduin, Molenaar Brasser Biggekerke, Schapenkaasboerderij Mariekerke, Ons Buiten, Landgoed 't Vierendeel, Landwinkel Weststrate, Eetcafé de Gouwe Gheijt, Kaasboerderij Schellach, Hooglandse Boerenzuivel, Sint Antonijshoek, 't Groenteschuurtje, Landwinkel Schorre en Stadsbrouwerij Middelburg en zij doen belangeloos mee.

De opbrengst van de verkochte kaarten voor de Benefietsroute gaan naar een goed doel en dit jaar is dat het Zeeuws Jeugdorkest. Het Zeeuws Jeugdorkest is een symfonie orkest voor jonge Zeeuwse muzikanten tussen de 11 en 21 jaar en bestaat op dit moment uit 40 leden.
Het Zeeuws Jeugdorkest is een opera aan het voorbereiden ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan. Dit gaat in samenwerking met allerlei andere organisaties op het gebied van theater en muziek. De bijdrage van Lions Club Middelburg wordt aan dit bijzondere project besteed.
De cheque is uitgereikt aan concertmeester Vera, onder toeziend oog van dirigent Carlo Nabbe en enkele bestuursleden van het Zeeuws Jeugdorkest.

En dat ze er heel blij mee waren lieten de orkestleden blijken door een kleine muzikale toegift te geven.

Natuurlijk organiseert de Lions Club Middelburg volgend jaar weer een Benefietsroute op de laatste zaterdag in augustus. Dat er dan weer heel veel mensen mogen proeven van de Zeeuwse producten en genieten van het mooie Zeeuwse landschap.

Meer berichten