Foto: Piaxabay

Gitaarduo en panfluitiste in Doopsgezinde Kerk


Middelburg - Op zaterdag 6 oktober geven de gitaristen Maria Huisman uit Middelburg en Maarten Janse uit Arnemuiden een concert bij de Stichting Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Dat doen zij samen met panfluitiste Ankie Kaljouw uit Arnemuiden.

De concertgevers -alle drie gepassioneerde amateur-musici - zullen een programma presenteren, dat erg afwisselend is. Zo klinken er Roemeense melodieën, die heel mooi passen bij de klank van de panfluit. Maar ook wordt oude luitmuziek ten gehore gebracht, waarvoor de gitaren weer zeer geschikte instrumenten zijn. Tevens zullen gitaristen en panfluitiste als trio musiceren, waardoor het publiek verrassende muziek zal kunnen beluisteren.

Gitaar

Maria Huisman en Maarten Janse vormen al 24 jaar een gitaarduo. Beiden waren jarenlang leerling klassiek gitaar bij Rein Koolen aan de Zeeuwse muziekschool. Zij treden regelmatig als duo op.
Ankie Kaljouw kreeg haar eerste lessen op de panfluit van Simon Christiaansen en later van de bekende Roemeense fluitist Nicolae Pirvu. Ze speelt mee in het Balkanensemble van de Haagse Muziekacademie en werkt regelmatig mee aan kooroptredens en concerten.

Vijf jaar

Op zaterdag 6 oktober is het exact 5 jaar geleden dat het eerste concert bij Kerk biedt Podium werd gegeven en ook toen waren Maria Huisman en Maarten Janse de concertgevers. Om dit te vieren, nodigt de Stichting de bezoekers van het concert uit om na afloop nog even gezellig na te praten bij een glaasje.
De toegang tot het concert, dat om 20 uur begint, is gratis en er is een collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten.

Meer berichten