Foto: Han van de Laar

Wasschappel viert zijn allereerste Mega Oktoberfest

Westkapelle- Aan zomerse activiteiten geen gebrek in Wasschappel maar in de wintermaanden is het er wat rustiger. De saamhorigheid in het dorp is groot en de bewoners houden wel van een feestje.

Om de stilte de komende weken te doorbreken is Maarten Sonius van rent4event samen met Ramon de Witte van Brasserie de Fontein druk bezig met de organisatie van hun eerste Mega Oktoberfest. Zij zijn er voor gaan zitten en hebben nagedacht over de invulling van de avond en de muziek. Sonius vertelt: " 's Zomers is hier genoeg te doen, denk aan het Dijkfeest, braderie en activiteiten in het Polderhuis. Maar nu in de herfst en met de winter in aantocht is het een stuk stiller. Daar wilden we wat mee. Op heel Walcheren wordt het Oktoberfest gevierd, dus waarom hier niet?"

Iedereen feest mee

De Witte is horecaondernemer centraal in het dorp en beheert ook het naastgelegen verenigingsgebouw, dus een locatie midden in het dorp was snel gevonden. Sonius heeft een evenementen bedrijf en dus was het entertainment gedeelte en de aankleding ook snel geregeld. "Als je het kunt combineren dan wordt het een super gezellig mega feest." zegt Sonius, " We verwachten een flinke opkomst, want in de omliggende dorpen en steden zijn de Oktoberfesten al zo goed als uitverkocht."

Het Oktoberfest wordt gehouden op zaterdag 20 oktober in 'Westkapelle Herrijst'- Brasserie De Fontein aan de Markt. Kaarten kosten 7,50 euro aan de zaal en zijn inclusief een bierpul van een liter die je aan de bar kunt laten vullen. Als je op Facebook het evenement "Mega Oktoberfest Westkapelle" deelt maak je ook nog kans om vier pullen bier te winnen.

Dresscode

Er zijn giveaways en er is te gekke muziek van zanger Alwin, DJ Carlo en Das Hossaa DJ Team die de tent op z'n kop gaan zetten. In de zaal worden spelletjes gedaan zoals bierpulsjoelen, spijkers slaan en meer. En natuurlijk zullen de bierworsten en pretzels hier niet ontbreken op deze avond. Bij een Oktoberfest horen eigenlijk dirndls en lederhosen, maar met een Beiers hoedje en slingers ben je natuurlijk ook van harte welkom. De zaal gaat om 20.00 uur open en het feest duurt tot 1.00 uur.

Meer informatie lees je op Facebook, zoeken op Mega Oktoberfest Westkapelle.

Meer berichten