Foto: Gemeente Veere

Veere doet mee aan de dag van de duurzaamheid

DOMBURG – Woensdag 10 oktober 2018 is de jubileumeditie van de Dag van de Duurzaamheid. Op deze tiende editie laat ook de gemeente Veere zien dat ze duurzaamheid belangrijk vinden. De gemeente Veere wil een energie-neutrale gemeente zijn in 2050 en al een volledig energie neutrale organisatie in 2030.

Voorleesactie 

Burgemeester en wethouders lezen voor aan basisschoolleerlingen uit het boek 'De kracht van nieuwe energie'. Ze gaan met hen in gesprek over natuur, milieu en duurzaamheid. Het voorleesboek is speciaal gemaakt voor de Dag van de Duurzaamheid. De verhalen gaan over het thema energie en zijn geschreven door pabo-studenten uit het hele land. Zij hebben zich daarbij laten inspireren door tekeningen die basisschoolleerlingen hebben gemaakt.

Burgemeester Rob van der Zwaag leest voor op De Schute in Biggekerke, wethouder Marcel Steketee is present op  't Klinket in Koudekerke, wethouder van Bert van Halderen leest voor op De Lispeltuut in Oostkapelle en Wethouder Arie Schot  is aanwezig op de Boazschool in Meliskerke.


 

Meer berichten