Uitleg bij de bunker in Zoutelande
Uitleg bij de bunker in Zoutelande (Foto: P. O'Connell)

Wandeling met 47RMC

Op vrijdag 2 november zal er om 8.30 vanuit het Polderhuis een delegatie te voet vertrekken richting Vlissingen. De delegatie bestaat uit leden van de 47 Royal Marine Commando Association en familieleden van commando’s die betrokken zijn geweest bij de landing op Westkapelle.

Onderweg zal er aandacht besteed worden aan de littekens die de oorlog heeft nagelaten in het landschap en de dorpen waar we doorheen zullen lopen. In de openluchtkerk in bij Dishoek zal de delegatie deelnemen aan een korte plechtigheid daar. De gevechten bij Dishoek zorgden voor zware verliezen aan de geallieerde zijde.

Er zal in Dishoek ook een cheque overhandigd worden aan de Dorpsraad van Koudekerke. De cheque is bestemd voor het moment wat daar geplaatst gaat worden. Dit monument zal een blijvende herinnering zijn aan de oorlogsgeschiedenis van het 47RMC.

Na een lunch en een bezoek aan de bunker W11 zal het gezelschap de weg vervolgen naar Uncle Beach in Vlissingen voor een korte ceremonie als afsluiting van de dag.

Het 47RMC zamelt ook geld in om te kunnen blijven faciliteren voor veteranen om ceremonies bij te wonen en om de geschiedenis levend te houden. Wilt u ook een steentje bijdragen? Dat kan via https://mydonate.bt.com/fundraisers/paddyoconnell4

Meer berichten