Burgemeester Van der Zwaag feliciteert mevrouw Van de Zande als honderdste vrijwilliger van Stichting Feest van Herkenning.
Burgemeester Van der Zwaag feliciteert mevrouw Van de Zande als honderdste vrijwilliger van Stichting Feest van Herkenning. (Foto: Anda van Riet)

De honderdste vrijwilliger

Op woensdag 31 oktober maakte burgemeester van Veere, de heer R.J. van der Zwaag, de honderdste vrijwilliger van Stichting Feest van Herkenning bekend.

VEERE - Met een grote bos bloemen wenste hij mevrouw M. van de Zande uit Zierikzee veel plezier met deze nieuwe uitdaging. “Ik heb er veel zin in” aldus de kersverse en blij verraste vrijwilligster. Stichting Feest van Herkenning organiseert bijeenkomsten waarbij het delen van herinneringen centraal staat. Dit gebeurt aan de hand van themakoffers: verzamelingen van attributen, veelal afkomstig uit Zeeuwse musea, die verwijzen naar een bepaald thema of tijdsperiode. Er is keus uit diverse onderwerpen zoals landbouw, school, streekdracht, huishouding, visserij, het Oranjehuis, vrije tijd, de ‘winkel van Sinkel’ en nog veel meer. Vrijwilligers presenteren de voorwerpen en gaan met de aanwezigen hierover in gesprek bij een gezellig kopje koffie of thee. Onder de naam ‘Feest van Muziek’ worden ook muziek- en zangbijeenkomsten georganiseerd. Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.feestvanherkenning.info voor meer informatie.

Meer berichten