Logo de-faam.nl


Spannend Kart Kampioenschap

MIDDELBURG - De 5e race van het Zeeuws Indoor Kart Kampioenschap voor teams in de hoofdklasse is afgelopen maandag bij Indoor Karting Middelburg verreden. De race start met een zinderende kwalificatie voorafgaand. Deze race werd in normale rijrichting gereden op het 550 meter lange circuit van Indoor Karting Middelburg. De kwalificatie werd door 1 rijder van ieder team, middels de Battle kwalificatie, verreden. De tijden bepaalden de startpositie voor de daarop volgende 2 uur durende race.

De snelste kwalificatieronde werd gereden door Patrick Bakker van Klaver 4. Dit team mocht om die reden starten vanaf pole-position en verdiende een extra punt voor het algemeen klassement. Al vroeg in de wedstrijd viel Klaver 4 terug in de wedstrijd, mede door de 30 seconden erestraf die zij kregen door de 1e positie van de vorige race. Helaas voor hen vielen zij terug naar de 6e positie en verloren kostbare punten in het klassement. Veersedam/Kastaci was het team dat er met de winst vandoor ging. Vooral in het middelgedeelte van de wedstrijd wist dit team zich terug te knokken en hadden bij het vallen van de finishvlag zo'n 5 seconden voorsprong t.o.v. van de nummer 2. Veersedam/Kastaci vergroot hiermee de koppositie in het algemeen klassement en staat dus ruim aan kop.

Positie 2 was in dit geval voor Haarbosch Racing. Ook zij hadden een iets mindere start in deze 2 uur durende race, maar wisten vooral in het laatste gedeelte van de race hun slag te slaan. Net als Veersedam/Kastaci kregen zij geen erestraf en met de nog overgebleven Short-Cut wisten zijn de 2e positie over te nemen. Positie 3 was voor het sterke Auto Sturm. Zij waren de enige podium gangers die dit keer te maken kregen met de erestraf van 10 seconden en haalden net als in de vorige wedstrijd een respectabele 3e positie en doen ook goede zaken in het algemeen klassement.

De snelste race ronde werd gereden door Patrick Bakker van Klaver 4, met een tijd van 40.971 seconden. 

Uitslag race 5 Z.I.K.K-HOOFDKLASSE:

1e Veersedam/Kastaci 2e Haarbosch Racing 3e Auto Sturm 4e Loonbedrijf de Looff 5e T.Z.N. 6e Klaver 4 7e 't Begin Domburg 8e Old Boys

Stand na race 5, inclusief schrapresultaatZ.I.K.K-HOOFDKLASSE:

1. Veersedam/Kastaci 94 punten. 2. Haarbosch Racing 81 punten. 3. Klaver 4 77 punten. 4. Auto Sturm 69 punten 5. Loonbedrijf de Looff 60 punten. 6. Old Boys 51 punten. 7. 't Begin Domburg 51 punten. 8. T.Z.N. 41 punten.

Reageer als eerste
Meer berichten