Foto:

Leerlingen bakken

Leerlingen van Scalda College voor Brood en Banket in Middelburg hebben op maandag 5 november gebakken met Zeeuws Vlegelmeel en andere Zeeuwse grondstoffen die in de bakkerij gebruikt kunnen worden. De enthousiaste leerlingen hebben hun best gedaan om een enorm uitgebreid assortiment brood en banketproducten te maken met Zeeuwse ingredienten.
Appel rozijnen slofjes, gevulde koeken en speculaas, crackers, croissants, eierkoeken, Allinsonbrood, Zeeuwse Vlegel blond van gebuild volkorenmeel, alles van mileuvriendelijk geteelde Zeeuwse Vlegeltarwe.

Ook werd er proefgebakken met de nieuwe oogst Zeeuwse Vlegeltarwe. 2017 was een goed tarwejaar, maar 2018 bakt nog beter.
Zeeuwse primeur: voor het eerst is er een bakproef gedaan met het nieuwe glutenvrije Sorghum-graan, dat in Zeeland wordt geteeld bij onder andere de Proefboerderij Rusthoeve te Colijnsplaat (Bio-Based Garden). In Afrika is dit een van de meest geteelde granen. Sorghum bicolor is de botanische naam. Er zijn nu nieuwe varieteiten ontwikkeld die het ook in ons land goed doen. Er werd door de leerlingen een heerlijke cake van gebakken. Andere toepassingen zoals glutenvrije koekjes en crackers behoren tot de mogelijkheden.
Leerlingen en docenten van het Scalda college voor Brood en Banket, hartelijk dank namens de Zeeuwse Vlegelboeren!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden