Groep 7 en 8 van basisschool CBS De Lichtstraal in Westkapelle kregen een speciaal bedankje van de Stichting Kinderpostzegels. FOTO: Jan de Jonge
Groep 7 en 8 van basisschool CBS De Lichtstraal in Westkapelle kregen een speciaal bedankje van de Stichting Kinderpostzegels. FOTO: Jan de Jonge (Foto: Jan de Jonge)

Topperverkopers zijn in het zonnetje gezet

Van 26 september tot en met 3 oktober gingen 160.000 kinderen door heel Nederland langs deuren om zoveel mogelijk kinderpostzegels, pleisters, tulpenbollen, shoppertassen, theepakketten en kaarten te verkopen voor het goede doel: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis.

westkapelle - In totaal werd er met de Kinderpostzegelactie maar liefst 9.401.715 euro opgebracht. Deze maand ontvangen alle deelnemende scholen een certificaat met het door de school opgehaalde bedrag en een presentje als dank voor de inzet. Vijftig geluksvogels kregen deze week echter al een heel speciaal bedankje van Stichting Kinderpostzegels: een schoolreis naar Duinrell!

De Lichtstraal

Groep 7 en 8 van basisschool CBS De Lichtstraal in Westkapelle, groep 7 en 8 van OBS De Klimroos in Krabbendijke en groep 8 van OBS 't Staepel'Of in Renesse zijn enkele van de gelukkigen. Alle drie de scholen bleken uitblinkers met de hoogste gemiddelde opbrengst per leerling. "De leerlingen die hebben meegeholpen en langs de deuren zijn gegaan, zijn natuurlijk stuk voor stuk toppers. Via deze weg zetten we graag een aantal van deze toppers in het zonnetje", aldus Jeroen den Tex, directeur Stichting Kinderpostzegels.


Vijftig klassen vol geluksvogels naar Duinrell

De vijftig gelukkige klassen ontvingen een persoonlijke mail met de speciale verrassing van missiecoach Dylan Haegens en een fysieke Kinderpostzegel-oorkonde. Onder deze groepen bevinden zich dertig klassen met de hoogste gemiddelde opbrengst per leerling en vijf klassen die als eerste de geheime Minister van Kinderpostzegels raadden. Als waardering voor de jarenlange inzet verloot Stichting Kinderpostzegels daarnaast dit jaar voor het eerst vijftien schoolreisjes naar Duinrell onder scholen die voor de vijfde, vijftiende of vijfentwintigste keer meedoen. De schoolreizen worden mede mogelijk gemaakt door attractiepark Duinrell en PostNL.

Meer berichten