Nu hij de drukproeven in handen heeft ziet Seelt pas hoe het boek er daadwerkelijk uit komt te zien. "De uitgever heeft echt zijn best gedaan om een zo mooi mogelijk resultaat neer te zetten." FOTO: Carrie Frederiks
Nu hij de drukproeven in handen heeft ziet Seelt pas hoe het boek er daadwerkelijk uit komt te zien. "De uitgever heeft echt zijn best gedaan om een zo mooi mogelijk resultaat neer te zetten." FOTO: Carrie Frederiks (Foto: Carrie Frederiks)

Ben Seelt, 50 jaar fotografie van Amsterdam tot Zeeland

Het boek '50 Jaar fotografie van Amsterdam tot Zeeland en verder, van fotograaf Ben Seelt ziet op zondag 2 december het levenslicht. Volgens de fotograaf is het een eigenwijs boek geworden.

"Het ene leven is het andere niet, een boek erover dus ook niet. Fotografen leven tussen vergelijkbare coulissen waar ieder zijn eigen spel speelt. Daarover is niet veel bekend. Ik beschrijf het mijne; het is de moeite," aldus de fotograaf.

Seelt is al meer dan vijftig jaar freelance fotograaf. Hij wilde voor zichzelf de balans opmaken en laten zien wat hij waard is. Het boek is een fraai tijdsbeeld geworden van wat fotografie was en is geworden. Tegelijkertijd is het een beeld van creatieve ontwikkeling in samenhang met het tijdperk waarin het ontstond.

Toch was het niet vanzelfsprekend dat het boek zou worden uitgegeven. "De uitgeverij houdt niet van fotoboeken. Of de fotograaf moet dood zijn of heel beroemd en dat ben ik dus niet," verklaart Seelt. Uiteindelijk besloot hij zijn eigen uitgever te worden. "Ik heb nu de drukproeven en dan zie je hoe het echt is. Het is een mooi 'koffietafelboek' geworden."

www.seeltfotografie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden