Sint en zijn Pieten zetten weer voet aan wal in Middelburg. FOTO: PR
Sint en zijn Pieten zetten weer voet aan wal in Middelburg. FOTO: PR (Foto: Andre Kroon)

Het is zover! Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Middelburg

Zaterdag 17 november komt Sinterklaas samen met Pakjesboot 8 en Pakjesboot 9 weer naar Middelburg. Met ongeveer veertig Pieten zet de goedheiligman bij de Punt, Rouaansekaai om 13.30 uur voet aan wal.

MIDDELBURG - Daar wordt hij welkom geheten door burgemeester Harald Bergmann. Vanaf 13.15 uur start het afwachtingsprogramma en wordt de Sint muzikaal ontvangen door Junior Drumcorps Johan Friso en de Sugarbeet Strietband. Na aankomst maakt de Sint een grote rondgang door de binnenstad.

Route

De route verloopt vanaf de Punt over de Dwarskaai, Dam, Korte Delft, Lange Delft, Segeerstraat, Houtkaai, Turfkaai, St. Jansstraat, Lange Delft, Burg, Koorkerkhof, Koorkerkstraat, Lange Delft, Markt, Gravenstraat, Zusterstraat, Plein 1940, Korte Geere, Lange Geere, Beenhouwerssingel, Langeviele en het eindpunt de Markt.

Muzikaal avontuur

Vanaf 14.30 uur start het afwachtingsprogramma op de Markt door de band Ho(o)i. Zij nemen de kinderen mee op een muzikaal avontuur naar de boerderij en verwerken daarbij de bekende Sinterklaasliedjes. De Sint verwacht rond 15.15 uur aan te komen op de Markt voor een ontvangst met de burgemeester. Naar verwachting zal het programma rond 16.30 uur klaar zijn in de binnenstad.

Glutenvrij

Tijdens de Intocht, op initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl) zullen er in Middelburg, twee Glutenvrije Pieten aanwezig zijn. Zij zijn te herkennen aan een bakschort, en een groen 'I love Glutenfree'-tasje.

Facebookactie

Als extra leuke Facebook actie verloot de Stichting Evenementen Middelburg een Meet & Greet met Sinterklaas. Dit jaar mogen wij een aantal kinderen een unieke ervaring aanbieden, een echte ontmoeting met Sinterklaas en de hoofdpiet tijdens de intocht van Sinterklaas in het Stadhuis van Middelburg.

www.facebook.com/evenementenmiddelburg

Meer berichten