Foto: Conny den Heijer

Witte Kruis werft nieuwe mensen voor ambulance

door Conny den Heijer

Het personeelstekort onder ambulancemedewerkers in Zeeland is groot. Daarom bracht de promotietour 'Superhelden gezocht' van Ambulance-organisatie Witte Kruis donderdag een bezoek aan Vlissingen.

Vlissingen - Vanuit Den Haag vertrok een Witte Kruis ambulance met promotiemateriaal naar de HZ University of Applied Sciences aan de Edisonweg, in Vlissingen voegde zich daar een Zeeuwse ambulance bij. Witte Kruis is met circa 830 medewerkers en 157.000 ambulanceritten per jaar verdeeld over vijf regio's de grootste Nederlandse speler in ambulancezorg. De organisatie werkt met hechte, regionaal gerichte teams die de zorg op het juiste moment dicht bij de patiënt brengen.

Vacatures

Momenteel zijn er 7 vacatures in Zeeland op de 25 die landelijk open staan. "Dat is veel voor Zeeland," zegt Fleur van de Velde, communicatiespecialiste bij Witte Kruis. "We staan hier bij de HZ omdat hier de opleiding 4-jarige HBO-Verpleegkunde kan worden gevolgd. Doe je daarna de opleiding voor ambulance verpleegkundige, die 16 maanden duurt, dan kun je als ambulanceverpleegkundige op de wagen. In Rotterdam en Utrecht kun je je Bachelor Medische Hulpverlening halen, dat is ook een traject van vier jaar. Deze is er in Zeeland nog niet. In alles wat Witte Kruis doet gaan we voor een betere gezondheid, veiligheid en kwaliteit van leven. Wij zijn zeer gemotiveerd om de patiënt de beste zorg te leveren. Maar dan moeten we wel kunnen blijven voldoen aan de hoogste eisen en goed opgeleid personeel binnen halen. Daarom willen we studenten motiveren."

Verantwoordelijkheid

Tina is al 15 jaar verpleegkundige op de ambulance. "Ik wilde dit als kind al, het leek me geweldig. En dat is het ook: de afwisseling, de verantwoordelijkheid. Ik heb ervaring opgedaan op de Spoed Eisende Hulp in het ziekenhuis, dat is fijn als dat kan. Want in de ambulance zit je met z'n tweeën en moeten er beslissingen genomen worden. Die verantwoordelijkheid moet je durven nemen. Het is een intensief beroep met wisselende diensten maar het is geweldig."

HELDENkoffie

In Den Haag en Vlissingen werd gratis HELDENkoffie verstrekt aan studenten en geïnteresseerden met daarop hun eigen foto of een beeld van een van hun superhelden. Dit werd gedaan met een van de allernieuwste innovaties: een heuse koffieprinter. Daarnaast was het mogelijk om het gesprek aan te gaan met medewerkers, foto's te maken met superhelden in een speciaal fotoframe en een kijkje te nemen in de ambulance.

 

 

 

Meer berichten