Foto: H. Sakkers

Presentatie Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn

Op zaterdag 24 november om 13.30 uur is er wederom podiumtijd in het museumcafé van het Polderhuis. Het onderwerp van deze keer is de Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn.

Ysselsteyn is de grootste militaire begraafplaats in Nederland. Meer dan 31.000 Duitse soldaten liggen er. Hans Sakkers uit Koudekerke vertelt in zijn nieuwste boek de pijnlijke geschiedenis van het kerkhof. Op het kerkhof werden vanaf 1946 alle in de Tweede Wereldoorlog in Nederland gesneuvelde Duitsers van een graf voorzien. Meer dan 31.000.

Ook in België, Frankrijk en andere West-Europese landen waren grafvelden voor Duitse militairen. Die werden meest in de loop van de jaren vijftig van de vorige eeuw aan Duitsland overgedragen. Met het kerkhof in Ysselsteyn gebeurde dat pas in 1976.

Waarom dat het zo lang duurde zal Hans Sakkers in de presentie toe lichten evenals zijn onderzoek, dit wordt ondersteund met foto’s en documenten. Na afloop is er ook gelegenheid om het boek ‘Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn’ aan te schaffen.

Meer berichten