'Levende boeken' zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging. FOTO: PR
'Levende boeken' zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging. FOTO: PR (Foto: )

Ga eens in gesprek met levende boeken

Op zaterdag 8 december kun je van 13.30 tot 17.00 uur een 'levend boek' lezen in de Zeeuwse Bibliotheek in Vlissingen aan de Spuikomweg 7. In de Human Library gaan deelnemers in gesprek met interessante mensen die ze in het dagelijks leven niet snel spreken. De toegang is gratis.

Om 13.30 uur opent wethouder Els Verhage het evenement door het eerste levende boek te lenen. 'Levende boeken' zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging. Titels van de levende boeken tijdens de Human Library in Vlissingen zijn onder andere: rolstoelgebruikster, eetstoornis, transgender en bipolair. Het werkt zoals een Bibliotheek: je bekijkt bij de balie een catalogus met daarin de beschikbare 'levende boeken'. Dan geven bezoekers aan met wie ze een gesprek willen hebben. De baliemedewerker brengt de bezoeker en het 'menselijke boek' met elkaar in contact. Er worden spelregels uitgelegd. De gesprekken duren maximaal twintig minuten. Het doel van Human Library is het samenbrengen van mensen en wegnemen van vooroordelen en taboes.

Human Library

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong. Inmiddels wordt de Human Library op veel plaatsen in Nederland georganiseerd en is er een wereldwijde community van vrijwilligers actief om middels de gesprekken sociale verandering tot stand te brengen. Dit is de tweede editie van de Human Library Zeeland in samenwerking met Europe Direct.

Meer berichten