Foto:

Tennis, fitness, spinning en Pilatus

Theo en Annie de Badts kwamen we al jarenlang overal op de fiets tegen. Maar dat blijkt niet het enige te zijn wat ze op sportief gebied doen. Daarom zochten we hen op.

door Conny den Heijer

OOST-SOUBURG - Theo (75) wijdt zich graag aan spinning en lopen. Jaren geleden spurtte hij door het dorp waar hij herkend werd als 'de rennende meester van de lagere school', ook die van mij. Zijn vrouw Annie (73) heeft zich naast fitness en tennis meer toegelegd op Pilatus. Pilatus is een uitgebalanceerd systeem van oefeningen waar je je kracht, soepelheid, concentratie en coördinatie mee verbetert.

Annie vertelt: "Je ontwikkelt met Pilatus de samenwerking tussen je lichaam en geest. Je houding verbetert en je gewrichten worden soepeler. Alles in je lijf komt aan de beurt: je doet oefeningen vanuit je buikspieren maar ook je nek, rug, armen en benen. Je moet het voelen, net als bij yoga, wat ik ook jaren heb gedaan. Dat gaat helaas niet meer."

Het echtpaar De Badts is al jaren vaste klant bij Optisport in het Vrijburgbad. "Voor mij is het wel belangrijk wie er voor zo'n groep staat." zegt Annie. "Het moet wel iemand zijn die rekening houdt met ouderen en die je een alternatief kan bieden als je een oefening niet kunt. Dus iemand die goed weet wat ze doet en zich betrokken bij je voelt. Die heb ik gelukkig gevonden bij Optisport, dat was voor mij wel een must. Wij hebben altijd veel bewogen, gingen samen op de fiets naar Rome, de Middellandse Zee of Roemenië op vakantie. Tentje mee en gaan, dat was onze instelling. Dat gaat niet meer, misschien moeten we volgend jaar maar eens aan de E-bike." Theo valt haar bij: "Je merkt dat je wat ouder wordt. Als je een paar weken niet hebt gesport wegens andere bezigheden dan heb je zes weken nodig om weer aansluiting te vinden. Je moet er structuur in aanbrengen, daarom gaan we samen, al doen we ieder ons eigen ding. Fitness is een individuele sport, spinning doen we met een clubje, we hebben zelfs een groeps-What'sApp." Ze zijn het er over eens: als je kan, moet je er zelf wat aan doen.

 

 

Meer berichten