Foto:

Opbrengst Sing@Sea naar Serious Request

Vocal-Group Sing@Sea geeft op woensdag 12 december een Kerstconcert in de Protestantse kerk in Domburg. Het concert is het eerste met de nieuwe dirigent Rembrandt Minderhoud. De opbrengst gaat naar de landelijke actie van Serious Request.

door Theo Rietveld

Het Popkoor werd in 2010 opgericht door drie enthousiaste mensen (Dorien Maas, Adri van Eijzeren en Janny Korshuize-de Zeeuw). Een eerste oproep bracht ruim 80 reacties op. Na drie "koorsnuffelavonden" in mei van dat jaar, kon voor het eerst in september met het koor worden geoefend. In diezelfde maand werd een bestuur samengesteld en ook een huishoudelijk reglement en statuten vastgesteld. Er werd een dirigent (Koos de Muinck) en pianist (Bernd Hirschveld) aangetrokken. Na verschillende wisselingen is Jeanine Janse tot april 2017 pianiste geweest. Zij is opgevolgd door Olga Tkacenko. Dirigent Hans van de Broeke heeft het stokje na 6 jaar overgedragen aan Rembrandt Minderhoud uit Nieuw en Sint Joosland. Een repetitieruimte werd gevonden in Oostkapelle (De Halve Maan).

Samen zingen

De belangrijkste doelstellingen van het koor zijn: samen zingen en daar met z'n allen veel plezier aan beleven. De kwaliteit van de koorleden is verder ontwikkeld met hulp van de dirigent. Daar waar mogelijk is aandacht besteed aan zang- en ademhalingstechnieken. De naam Popkoor Sing@Sea is veranderd in Vocal-Group Sing@Sea. Rembrandt Minderhoud zal zijn eerste officiële concert op 12 december uitvoeren. Het concert is een goede doelen Concert. De volledige opbrengst gaat naar de landelijke actie Serious Request. De drie doelen waarvoor Serious Request geld inzamelt zijn: bescherming tegen natuurgeweld, reanimatie in Nederland en noodhulp bij oorlog en conflicten.

Programma

Op het programma van 12 december zullen kerstliederen en eigen repertoire staan. Het concert begint om 19.30 uur. Entreekaartjes kosten 5 euro per persoon.

Meer berichten