Foto: Conny den Heijer

Kledingbank kampt met gebrek aan opslagruimte

Middelburg - Per 1 januari verliest Kledingbank Zeeland de helft van hun opslagruimte in het gebouw aan de Ravensteijnweg. Per 1 juli moet het hele magazijn weg zijn. Dan kunnen zij ook de kerkruimte niet meer gebruiken om hun beurzen te houden.

Tot nu toe kon de Kledingbank volop gebruik maken van de kerkruimte maar de kerk heeft de ruimte zelf weer nodig. "We zijn blij dat we hier zo'n tijd mochten zitten" zegt Marisca van der Rande van Kledingbank Zeeland, "Maar nu moeten we toch echt verkassen. Voorlopig mogen we een loods in Vlissingen gebruiken maar we zijn verder aan het zoeken naar een oplossing."

Tijdens de Dag van de Vrijwilliger brachten wethouder Cees Lodder van de gemeente Middelburg samen met Rianne Hacking van Stichting Welzijn Middelburg een waarderingsbezoek aan de Kledingbank. Ook zij zien het opslagprobleem van de Kledingbank. Wethouder Lodder gaf aan met zijn collega's te bespreken welke alternatieven er zijn. "We hebben zeker 1000 m2 ruimte nodig" zegt Van der Rande, "Maar gezien het toenemende aantal cliënten van de Kledingbank zou nog meer ruimte geweldig zijn, die krijgen we ook met gemak vol. Op het moment maken we gebruik van pop-up stores zodat we onze voorraad sneller weg kunnen werken." De Kledingbank verwerkt zo'n 3000 kilo kleding per week. Zij groeien nog steeds in wat zij krijgen maar ook in aantal cliënten.

De Kledingbank draait op de inzet van zo'n 100 vrijwilligers. Een van de dames werkt er bijna vanaf het begin. "Ik ben hier begonnen toen er een oproep in De Faam stond voor kledingsorteerders in de tijd dat er asielzoekers naar Middelburg kwamen. Ik heb me daarvoor aangemeld en ben er blijven 'hangen'. Want ik ontdekte toen hoe geweldig het is als je iets voor je medemens en minderbedeelden kunt doen. Ik doe dit twee middagen per week en als we een beurs houden ongeveer 20 uur per keer. Het is gezellig hier en zeker niet onbelangrijk: het is goed voor mijn sociale contacten."

Meer berichten