Goed ingepakte muzikanten zorgen tijdens de kerstnacht voor een warm gevoel. De jongeren van de fanfare pikken het elke jaar weer op om de traditie, ingezet door Driekske van Wordragen, al 100 jaar in ere te houden.
Goed ingepakte muzikanten zorgen tijdens de kerstnacht voor een warm gevoel. De jongeren van de fanfare pikken het elke jaar weer op om de traditie, ingezet door Driekske van Wordragen, al 100 jaar in ere te houden. (Foto: Robert van Dijk)

Andere Kerstnacht in Oostkapelle?

Op maandagavond 24 december is er in de Protestantse Dorpskerk aan de Waterstraat in Oostkapelle vanaf 23.00 uur de Kerstnachtdienst.

Het Projectkoor Nieuw Liedboek onder leiding van Stoffelien Cool, die ook solo zal zingen, verleent medewerking aan deze dienst. Om 22.50 uur begint de opwarming met bekende kerstliederen. Daarna volgt een bijzondere Kerstnachtdienst, anders dan elders: een dienst geïnspireerd door het ‘Weihnachtsoratorium’ (deel 1 en 2) van Johann Sebastian Bach – met Bijbellezingen en liederen uit het Liedboek. Voorganger is ds. Flip Beukenhorst. Nà de kerstnachtdienst wordt omstreeks middernacht onder begeleiding van enkele blazers van Crescendo in de buitenlucht het bekende Ere zij God gezongen.

Meer berichten