Westkapellenaar Piet Minderhoud (99 jaar) neemt het nog met gemak op tegen Kees Huiszoon van Oudjes Op Stoot. Foto: Conny den Heijer
Westkapellenaar Piet Minderhoud (99 jaar) neemt het nog met gemak op tegen Kees Huiszoon van Oudjes Op Stoot. Foto: Conny den Heijer (Foto: Conny den Heijer)

Vier keer per week biljarten op je 99e

Westkapelle - Een week voor de Kerst werd hij 99 jaar: Piet Minderhoud uit Westkapelle. Na jaren op zijn boerderij in Middelburg gewoond te hebben, woont hij nu weer in zijn geboortedorp.

Op de plek waar nu woonwijk de Mortiere staat, had Piet zijn boerderij. "Ik was vroeger boer, met landbouwgrond, koeien en varkens." zegt hij. Een paar dagen voor zijn 99e verjaardag 'overvielen' wij Piet in Verenigingsgebouw Westkapelle Herrijst, waar hij vier middagen per week gaat biljarten. Bijna 30 jaar is hij lid van biljartclub Oudjes Op Stoot (OOS) en met succes: we waren nog net getuige van zijn prijsuitreiking van de leverworstcompetitie.

"Wat is dit nu weer voor gekkigheid? De krant? Nee, daar hoef ik niet in hoor," zegt Minderhoud bescheiden. Gaandeweg raken we toch in gesprek. Dat hij goed kan biljarten, daar wil hij niet van horen. "Je hebt goeie en slechte, nou ik zit daar ergens tussenin," zegt hij. "Het is gezellig hier met de mannen onder elkaar. 's Ochtends heb ik het druk met de krant lezen, koffie drinken en mijn medicijnen innemen. En alles op het gemak hoor, sinds een tijdje wordt mijn eten gebracht dus ook daar hoef ik me niet meer druk over te maken. Ik woon hier vlakbij maar dat eindje lopen gaat niet meer en op de fiets durf ik niet meer. Dus kom ik in mijn scootmobiel hier naartoe."

Dat zijn boerderij in Middelburg stond is bijzonder voor een geboren en getogen Wasschappelaar. "Ja, dat was de verkaveling he, ik kwam in Middelburg terecht. Toen ik stopte met werken ben ik terug gegaan naar mijn eigen dorp. Niet dat ik hier nog veel mensen ken want van mijn leeftijd leeft bijna niemand meer. Maar het is je dorp he."

Voorzitter Kees Huiszoon vindt het prachtig dat Piet nog iedere dag komt spelen. "Er is weinig nieuwe aanwas door het oprekken van de pensioenleeftijd en we kunnen best nog leden gebruiken. Maar onze ploeg is nog groot genoeg voor een goede Walcherse competitie." De mannen dagen elkaar uit en Piet laat even zien dat hij het wel degelijk kan winnen.

 

 

 

Meer berichten