Donderdag 28 februari speelt de nieuwste voorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia in De Mythe in Goes. FOTO: Lex de Meester
Donderdag 28 februari speelt de nieuwste voorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia in De Mythe in Goes. FOTO: Lex de Meester (Foto: )

Surrealistisch sprookje over het verlangen naar de dood

Theaterproductiehuis Zeelandia speelt Norway.Today, een surrealistisch sprookje over het verlangen naar de dood en de moed om te leven. Op 20 en 21 februari speelt de nieuwste voorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia in de Schouwburg Middelburg.

GOES - Julie en August leren elkaar kennen via internet en ontdekken dat ze zielsverwanten zijn. Beiden lijden onder een groot gevoel van leegte. Ze beramen het plan om samen uit het leven te stappen door in een Noors fjord van een zeshonderd meter hoge klif te springen. Maar wanneer ze elkaar in het echt ontmoeten neemt hun avontuur een onverwachte wending. Norway.Today is een meeslepend stuk over doodsverlangen en levensdrang. Een hedendaagse 'Romeo & Julia', alleen wint de liefde het hier van de dood. Met een hoofdrol voor de smartphone. Het stuk biedt inzicht in hoe jonge mensen vandaag met elkaar omgaan. Daarbij spelen de nieuwe media een steeds grotere rol. Hoe doe je jezelf voor als je live chat? Welke identiteit neem je aan? Speel je een rol of ben je jezelf? En wat gebeurt er als je elkaar dan uiteindelijk in het echte leven ontmoet?

Kaarten via www.theaterzeelandia.nl

In 2000 schreef Igor Bauersima met Norway.Today een toneelstuk dat de tijdsgeest van het nieuwe millennium perfect aanvoelde. Gebaseerd op waargebeurde feiten gaat Norway.Today over de leefwereld van jongeren vandaag. Hun omgang met de nieuwe media doet de grenzen tussen het echte leven en de virtuele realiteit vervagen. Eva Line de Boer over Norway.Today 'Norway.Today is zowel een pleidooi voor de onlinewereld als die in levende lijve. Hoe meer ik me verdiep in de wereld van het internet, hoe meer ik deze als een daadwerkelijke plek ga beschouwen. Een plek waar mensen gelijkgestemden kunnen vinden, die ze in het dagelijkse leven niet zo snel tegen het lijf zouden lopen. Norway.Today rekent heel duidelijk af met de begrippen echt en fake en laat ze door elkaar vloeien, daarom is de hashtag #fakeisthenewreal heel erg op zijn plaats. Wat ik zo mooi vind aan de personages in Norway.Today is dat ze zich makkelijk laten raken. Ze zijn kwetsbaar en koesteren een wens naar de dood, maar ze genieten enorm van de schoonheid en van de spanning die er tussen hen is.' Theaterproductiehuis Zeelandia biedt een jonge generatie theatermakers het podium om een voorstelling te maken die de polsslag van deze tijd aanvoelt. Regisseur Eva Line de Boer studeerde vier jaar geleden af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. In 2016 won zij de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs voor haar productie 'Dit gebeurt allemaal tegelijk'. Joost Koning en Ayisha Siddiqi zijn twee talentvolle jonge acteurs die geknipt zijn voor de personages. Beiden zijn recent afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Koning speelde twee jaar geleden bij Theaterproductiehuis Zeelandia in 'Maat voor Maat' van Shakespeare en kennen we van 'Penoza'. Siddiqi werkte eerder al samen met regisseur Eva Line de Boer en speelde in 'Layla M', een film van Mijke de Jong. Info en kaarten www.theaterzeelandia.nl 

Meer berichten