Aquarel van Maurits Schoenmaker duinlandschap
Aquarel van Maurits Schoenmaker duinlandschap (Foto: Maurits Schoenmaker)

Kunst aan de kust

De voorbereidingen van Kunst aan de Kust Zoutelande, Meliskerke en omgeving zijn in volle gang. Kunstenaars worden benaderd en het traject wordt uitgezet langs de meest idyllische plekjes aan de Walcherse kust. Het jaarlijks georganiseerde evenement trekt vele kunstliefhebbers aan.

WALCHEREN - Al wandelend, fietsend of met de auto komt u langs de verschillende exposities en presentaties van uiteenlopende kunstenaars. In de folder die te zijner tijd bij de plaatselijke VVV's liggen, kunt u lezen welke kunstenaars dit jaar acte de présence zullen geven. Ook vindt u daarin de plattegrond, waarop de route duidelijk is aangegeven. Het evenement vindt plaats op donderdag 15 augustus van 13.00 tot 17.00 uur en vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus van 11.00 tot 17.00 uur. Om u alvast een voorproefje te geven van de getoonde kunst en kennis te maken met twee verschillende deelnemers, lichten we een tipje van de sluier op.

Uitermate geliefd bij de kunstliefhebbers is Maurtist Schoenmaker. Hij speelde als kind met een geweertje in de duinen van Zoutelande en bewaakte de bunkers tegen denkbeeldige vijanden. Deze ervaring met zee, strand, verre dorpen en wisselende luchten is voor hem een enorme inspiratiebron. Maurits herinnert zich de geuren van meidoorn, wilde kamperfoelie en bloeiende liguster op zandpaden met helmgras, braamstruiken en oranje duindoorn. Al deze stukjes nostalgie worden bij hem vastgelegd in zijn schitterende aquarellen en laten de kijkers meegenieten van dit intense gevoel. 'Schilderen maakt gelukkig', aldus Maurits. Een andere deelnemer is Joop van Willigen. De vijfenzeventig jarige Joop woont in Serooskerke. Joop, die zijn tijdens zijn arbeidzame leven scheepstimmerman was bij de Schelde te Vlissingen, maakt beelden van o.a. hout, oud ijzer en verroeste spijkers. Door te experimenteren en zelf kritisch te kijken naar zijn kunst, ontwikkelde Joop zich tot een kunstenaar waarvan de kunst echt gezien mag worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden