Peter en Els Nijssen beheren deze maand precies 20 jaar het dorpshuis in Nieuw en St Joosland. FOTO: THEO RIETVELD
Peter en Els Nijssen beheren deze maand precies 20 jaar het dorpshuis in Nieuw en St Joosland. FOTO: THEO RIETVELD (Foto: THEO RIETVELD)

Els en Peter twintig jaar in hun 'woonkamer'

Middelburg - Deze maand is het twintig jaar geleden dat Els en Peter Nijssen het dorpshuis in Nieuwland beheren en het horeca gedeelte runnen. Welke rol speelt het dorpshuis anno 2019 en hoe vullen Els en Peter deze rol in?

Peter en Els noemen zelf het dorpshuis hun woonkamer. Tien jaar geleden is het gebouw met gymzaal verbouwd. Blauw/roze verdween voor warm rood, grijs, wit en hout. Drie grote oude dorpsfoto's sieren foyer en bar. De kleine zaal is stemmig ingericht met drie oude schilderijen, partystoelen aan gezellige tafels met bloemen en fraai gedecoreerde muren. Peter en Els zien hun beheerstaak en uitbaten van het horecagedeelte niet als werk. Peter: "Het is meer faciliteren en mensen het naar hun zin maken. Hier maken mensen afspraken en ontmoeten ze elkaar."

Ontmoetingsplaats

Wekelijks huurt een tiental verenigingen de gymzaal of de kleine zaal: muziekvereniging ONDA, Koersbal, Kindergym, Streetdance, Yoga, Aerobic en Bewegen voor Senioren. En niet te vergeten de reguliere gymlessen van de basisschool. Daarnaast is het centrum geschikt voor een feestje, cursus, receptie, bijeenkomst of vergadering. Peter zou graag zien dat er nog meer van deze faciliteiten gebruik wordt gemaakt. "Iedereen is welkom en waar schenk je nog een kop koffie van €1,50 en voor dezelfde prijs een glas fris?"

Gemeente

Els en Peter zijn allebei echte Middelburgers. Peter is ooit begonnen in het ziekenhuis in Vlissingen. Daarna volgde snackbar Le Passage in winkelcentrum Dauwendaele en partycentrum de Merelhoeve bij Nieuwland. Voor beiden was dit een geweldige tijd. De volgende stap was een baan bij de gemeente Middelburg. Toen de gemeente hem als beheerder voor het dorpshuis vroeg, was de stap snel gezet. Als het aan Peter en Els ligt gaan ze door tot hun pensioen in 2027.

Els en Peter staan niet graag in de belangstelling; geen feestje na 20 jaar. De fotograaf dacht intuïtief aan dat moment toen hij afdrukte...

Meer berichten