De VSV is uitgeroepen tot een van de beste scholen in Zeeland voor de eindtoets. FOTO: CONNY DEN HEIJER
De VSV is uitgeroepen tot een van de beste scholen in Zeeland voor de eindtoets. FOTO: CONNY DEN HEIJER (Foto: Conny den Heijer)

VSV hoort bij beste Zeeuwse scholen

Conny den Heijer

De Vlissingse Schoolvereniging VSV en de Gereformeerde Basis School Ds D.L. Aangeenbrug uit Terneuzen zijn als beste Zeeuwse scholen uit de bus gekomen waar waar het gaat om de eindtoetsen. Zij kregen afgelopen week bezoek van RTL4 voor het programma 'Hoe scoort jouw basisschool'.

Vlissingen - Niet alleen het cijfer van de eindtoets telt voor directeur-bestuurder Piet Nagtegaal: "We zijn trots dat we in de landelijke lijst staan en goed scoren maar voor ons is de sfeer en het pedagogisch klimaat op school belangrijker. Dan pas kunnen leerlingen zich ontplooien."

Graag

Nagtegaal beschrijft het succes verder met: "We streven er naar dat leerlingen ook gráág naar school willen. Want dat is belangrijk. De schooltijd moet een leuke tijd zijn voor een kind."

Nuchter

Nagtegaal blijft nuchter onder alle media-aandacht. "Op iedere vergelijking valt wel weer iets aan te merken. We stonden de afgelopen jaren al vaker in de Top 10 en kunnen alleen maar weer naar beneden zakken nu we bovenaan staan. Wij willen ons huidige niveau op peil houden. Een eindtoets moet ten alle tijden afgenomen worden al vinden wij ons schooladvies belangrijker. Die wordt ook weinig door de ouders in de wind geslagen want het is een realistisch uitstroomadvies. En het leuke is dat we later zien dat 95% van onze leerlingen op het middelbaar onderwijs geslaagd zijn voor de opleiding die uit het schooladvies is voort gekomen." De VSV leerlingen zijn erg betrokken bij hun school. Zo hebben zij een leerlingenraad en denken ze mee over activiteiten die ze dan ook zelf uitvoeren.

Neutraal bijzonder

De VSV is een basisschool met een neutraal bijzonder onderwijs grondslag. Er wordt uitgegaan van de gelijkwaardigheid van alle levensbeschouwelijke en maatschappelijke overtuigingen. De ouders zijn lid van de vereniging. Van de verenigingsleden wordt betrokkenheid met de school verwacht. Door een wisselwerking tussen ouders en school, doet de VSV gezamenlijk al het mogelijke om leerlingen een goede basis mee te geven voor de toekomst.

Op onszelf

"Daar ligt onze prioriteit" zegt Nagtegaal, "Wij zijn als schoolvereniging misschien wat op onszelf en zoeken niet vaak de media op. Onze school is misschien wat traditioneler; we hechten aan normen en waarden maar daar plukken we wel de vruchten van."

Meer berichten