Cees van der Voet in de Schouwburg. Binnenkort zit het weer vol met ouderen die via Vier het Leven op stap gaan. Foto: Conny den Heijer
Cees van der Voet in de Schouwburg. Binnenkort zit het weer vol met ouderen die via Vier het Leven op stap gaan. Foto: Conny den Heijer (Foto: Conny den Heijer)

Een avondje op stap met een oudere, dat is genieten als vrijwilliger

Als voormalig Hoofd Facilitaire Dienst op de CSW in Middelburg woont Cees van der Voet nog steeds in het zogenaamde conciërgehuis naast de school. Na zijn pensioen is hij niet naar de school gaan zitten staren maar zet hij zich in voor Stichting Vier het Leven.

Middelburg - Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor 65 plussers die niet graag alleen op stap gaan. De senioren worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en elkaars gezelschap en worden na afloop weer veilig thuisgebracht.

Cees (73) deed tijdens zijn werkzame leven al veel vrijwilligerswerk. Hij deed dat voor de kerk en voor de Zeeuwse Muzikanten van Arduin als technicus. Cees zegt: "Omgaan met mensen in prachtig. Bij de Stichting Vier het Leven coördineer en koppel ik onze gasten aan een gastvrouw of gastheer waarmee ze een avondje uit kunnen gaan. De gasten ontvangen van ons een boekje met voorstellingen in Zeeland. Daar kunnen zij op intekenen. Dat geldt ook voor de vrijwilligers. En dan ga ik plannen om mensen bij elkaar te krijgen. Op rolstoelgebruikers passen we het vervoer aan." Dat er eenzaamheid heerst onder ouderen is een gegeven. "Het is ons streven om er voor te zorgen dat ouderen mee blijven doen. Naast dat ik nu locatie coördinator ben, ga ik ook zelf mee als buddy. Want voor de vrijwilligers is het natuurlijk ook gewoon leuk. we genieten met de ouderen mee." Cees is dus vaste klant bij de Stadsschouwburg in Middelburg. "We rijden heel Zeeland door hoor maar ook daarbuiten. In mei gaan we naar een matinee van Soldaat van Oranje in Valkenburg bij Leiden. Maar ook naar Goes, Oost-Souburg en Vlissingen en naar optredens van amateurgezelschappen in de regio. Heerlijk om te doen." Meer info:

www.4hetleven.nl

Meer berichten