hoes van de CD
hoes van de CD (Foto: Tanja Hoogerheijde)

Nieuwe CD van Jan François.

Op 31 maart verschijnt de tweede CD van de Middelburgse singer- songwriter Jan François. De vorige Cd verscheen in 2004 (Walking on thin ice) Het heeft 15 jaar geduurd voor het nieuwe album er kwam. Gek genoeg dateert het titelnummer van het nieuwe album van datzelfde jaar. François maakte toen al plannen voor een vervolgalbum. Het kwam er niet van. Hij viel meerdere malen ten prooi aan depressies en een nieuw repertoire kwam langzaam tot stand.

Zijn ziekte weerhield hem ervan om actief aan een carrière in de muziek te werken. Hij had gewoon een fulltime baan. Nadat de band kort nadat de vorige cd verscheen uiteenviel probeerde hij nog wel in diverse samenstellingen muziek te maken maar een echte doorbraak kon hij niet forceren.

Het album heeft een rode draad, het is retrospectief. Met dit album wil François een nieuwe weg inslaan. Veel van de liedjes hebben te maken met “niet op je plaats zijn”. Waarom bleef hij meer dan veertig jaar werken in een omgeving die hem niet paste? Hij schrijft over wat voorbij is en niet meer terug komt en probeert te duiden waar hij vandaan komt.

Er kwam een definitieve breuk met zijn lange arbeidsverleden, bijna gelijktijdig met het uitkomen van deze cd. François is inmiddels 57. Het complete verhaal over de totstandkoming van dit album en wat er in die 57 jaar aan vooraf ging publiceert hij binnenkort op een blog op zijn eigen website.

Het is niet allemaal kommer en kwel gelukkig. Van zijn ziekte zal hij waarschijnlijk niet voor 100% herstellen maar er is weer energie om een live optreden te verzorgen bij de presentatie van het nieuwe album.

De presentatie met het optreden is op 31 maart in Wijnlokaal “De Moriaan” in Middelburg. De presentatie is inmiddels uitverkocht. Er is een wachtlijst.

Van het nummer “Above the Whisper” is een videoclip te zien op : www.jmfmusic.nl

https://www.facebook.com/JanMFrancois

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden