Foto: PR ONE

Middelburgse zet zich in voor de strijd tegen armoede

Lisa Muller uit Middelburg is geselecteerd als Jeugdambassadeur voor de campagneorganisatie ONE in 2019. Zij zet zich actief in voor de strijd tegen extreme armoede en voorkombare ziektes.

MIDDELNURG - DEN HAAG - Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, heeft zij samen met 30 andere Nederlandse Jeugdambassadeurs campagne gevoerd voor vrouwenrechten, en gesproken met Europarlementariër Kati Piri.

Lisa, 18 jaar, zei: "Ik ben zeer verheugd om als Jeugdambassadeur aan de slag te gaan. Het is belangrijk om extreme armoede te beëindigen en op te komen voor vrouwenrechten. Ik wil ook mensen laten zien dat het makkelijk is om campagne te voeren over deze kwesties, en dat hun stem echt een verschil maakt!"

In het Jeugdambassadeur-programma werken honderden jonge vrijwilligers in Nederland en in Europa, Sub-Sahara Afrika en Noord-Amerika samen om de bewustheid te vergroten over de strijd tegen extreme armoede. Als onderdeel van het programma heeft Lisa ontmoetingen met politici, media en het algemene publiek (jij en ik) zowel hier lokaal in Middelburg als in Den Haag bij de Tweede Kamer.

Naast het promoten van de positieve invloed die ontwikkelingssamenwerking wereldwijd heeft zal zij campagne voeren voor de strijd tegen hiv/aids, malaria en tuberculose. Daarnaast roepen ze Nederland op door te gaan met het ondersteunen van onderwijs in ontwikkelingslanden.

Eefje van Esch, Campagne en Media Coördinator van ONE in Nederland, zei: "We hebben dit jaar een fantastisch team van Jeugdambassadeurs. Ze zullen zich bezighouden met zowel het algemene publiek als politieke leiders, waarbij zij hen oproepen tot een eerlijkere wereld en een einde aan extreme armoede. Door te focussen op economische empowerment van vrouwen en onderwijs voor meisjes, zullen zij enkele van de onderliggende problemen die extreme armoede veroorzaken aanpakken. "

Dit is het zesde jaar dat het Jeugdambassadeur programma in Nederland van start gaat. In de laatste jaren zijn Jeugdambassadeurs naar de Tweede en Eerste kamer, het Europees Parlement en bij de G7-top geweest om wereldleiders op te roepen om actie te ondernemen tegen extreme armoede.

Meer berichten