Het nieuwe gebouw van HZ zoals het in september 2018 wordt geopend Foto:Conix RDBM Architects
Het nieuwe gebouw van HZ zoals het in september 2018 wordt geopend Foto:Conix RDBM Architects (Foto: Theo Rietveld)

Goed studeren doe je op Walcheren

MIDDELBURG - Studeren kan overal. Daarom neemt het belang toe van onderscheidend én excellent onderwijs. Zeeland investeert hierin, met de ontwikkeling van de Bèta Campus Zeeland.

De eerste mijlpaal is de ontwikkeling van het Joint Research Center, dat in september 2021 van start gaat. Provincie Zeeland en het Rijk stellen 12 miljoen beschikbaar voor de realisatie. De HZ University of Applied Sciences ontvangt binnenkort de subsidie. Ook de HZ investeert zelf fors. Daarnaast leveren andere partijen uit de regio een bijdrage aan de realisatie van het JRC.

JRC

Het Joint Research Center (JRC) wordt een nieuw bèta onderzoekscentrum in Middelburg. HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt, Scalda en andere instellingen gaan er samenwerken met bedrijven en overheden op het gebied van water, energie en biobased/food. De instellingen gebruiken samen faciliteiten en wisselen kennis uit.

Samenwerken

In de hele samenleving werken mensen met een wo, hbo- en mbo-opleiding in verschillende rollen intensief met elkaar samen. Deze samenwerking vanuit de eigen rol voor de studenten en docenten komt terug in het JRC.

Meer berichten