Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers op Walcheren

VLISSINGEN - Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers beheer, op Walcheren samen met andere vrijwilligers kleinschalig onderhoud plegen.

In de praktijk betekent dat, dat er met een bosmaaiers, een klein trekkertje, bladblazers en andere middelen gewerkt wordt. Hiertoe worden de vrijwilligers opgeleid zodat de werkzaamheden op een veilige en efficiënte wijze uitgevoerd kunnen worden.

Daarnaast is er ruimte voor enthousiaste vrijwilligers, die de eendenkooi Slikkebosch bij Oostkapelle willen onderhouden. Er is al een groep actief, maar er is ruimte voor meer mensen, die willen meehelpen dit bijzondere stukje historisch erfgoed te behouden. Ook hier bestaat het werk uit snoeien, maaien en het op orde houden van de vanginrichting, die overigens niet gebruikt wordt.

Voor Fort Rammekens is Staatsbosbeheer op zoek naar gastvrouwen en gastheren, die het leuk vinden gasten op het oudste zeefort van West-Europa te ontvangen, spannende verhalen te vertellen over de geschiedenis ervan en mensen te wijzen op de bijzondere dieren en planten. het werk is hoofdzakelijk in het weekend en bestaat met ook uit kaartverkoop en het uitvoeren van kleine klusjes.

Voor meer info kijk op: www.staatsbosbeheer.nl bij vacatures of bel of mail boswachter Karel Leeftink (06-10943647; k.leeftink@staatsbosbeheer.nl

Meer berichten