Figuranten gezocht

WALCHEREN - De korte film Meidagen over een Nederlandse soldaat die de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog aan de Zeeuwse kust beleeft, gaat binnenkort op verschillende locaties in Zeeland draaien. De productie is nog op zoek naar verschillende acteurs die graag mee willen doen in kleine rollen tijdens de draaidagen. Stichting Filmalot helpt mee als lokale partner, maar geïnteresseerden kunnen ook direct contact opnemen met de filmmakers.

Ze zijn op zoek naar mannen die soldaten en officieren van het Nederlandse leger in 1940 willen spelen, maar ook mensen die als burgers een café bezoeken. Dit zal worden opgenomen in Café Juliana in Biggekerke op 1 mei. Ook zoeken ze nog een café eigenaar. De andere draaidagen (vanaf 24 april tot 1 mei, behalve Koningsdag en de dag erna) zullen in Cadzand-Bad en Oostkapelle plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen mailen, graag met foto, naar info@meidagenfilm.nl.

De schrijver en regisseur Juri Ferri is een filmmaker die aan de London Film School studeert. Het verhaal is gebaseerd op de ervaringen van zijn overgrootvader Jan Hendrik Smit, die tijdens mei 1940 in Zeeuws Vlaanderen was gestationeerd. Juri is een oud student aan de University College Roosevelt, en daarvoor heeft hij vroeger zelf in Zeeland gewoond. "Ik vind het prachtig om terug naar Zeeland te komen om mijn afstudeerfilm te maken", zegt hij, "ik voel een diepe band met deze provincie. Het is echt een perfecte locatie om te filmen, dankzij de kleuren van de lucht, de duinen, en de zee".

De film wordt gemaakt in samenwerking met het jonge Nederlandse filmproductiehuis Blanc Film en door een internationale crew: studenten van de London Film School komen naar Zeeland, aangevuld door Nederlandse filmmakers. Uniek aan deze film is dat het op analoge 16-mm film gefilmd zal worden. Ongeacht het internationale karakter van de productie is de film Nederlands gesproken.

Juri Ferri is een italiaanse filmmaker gevestigd in Londen. Hij heeft een langdurige band met Nederland vanwege zijn familie wortels, en hij woonde vier jaar in Middelburg, waar hij zijn bachelor behaalde op het University College Roosevelt. Sinds 2016 studeert hij aan de London Film School. Hier heeft hij vorig jaar de prijswinnende film UB-13 gemaakt, die op het filmfestival Hollyshorts in Hollywood in premiere is gegaan.


Blanc Fim is het productiehuis opgericht door Thomas Mataheru en Jolijn van Rinsum. Het producenten duo van de prijswinnende dansfilm Sisters (2018, Daphne Lucker) en de veelbesproken documentaire Het zaad van Karbaat (2018, Miriam Guttmann). Ze willen films produceren die persoonlijke verhalen vertellen die impact maken in een uitgesproken vorm.

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden