De laatste 9 genomineerden Lange Jan Awards 2019
De laatste 9 genomineerden Lange Jan Awards 2019 (Foto: Aart van Belzen, gemeente Middelburg)

Genomineerden Lange Jan Awards

Middelburg - De laatste 9 genomineerden voor de Lange Jan Awards, de Middelburgse vrijwilligersprijzen, zijn bekend. Een deskundige jury heeft in 3 categorieën 3 genomineerden uitgekozen. Zij maken kans op een Lange Jan Award en een geldprijs van 250 of 500 euro. In totaal zijn er 210 nominaties (waarvan 129 unieke nominaties) uitgebracht. De Lange Jan Awards zijn bedoeld om vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente Middelburg te bedanken en in het zonnetje te zetten.

Kanshebbers in de categorie 'de jonge vrijwilliger t/m 23 jaar'

Ina de Ridder (21 jaar) voor haar vrijwilligerswerk bij (o.a.) KV TOP.
Anderd van den Bosse (19 jaar) voor zijn vrijwilligerswerk bij (o.a.) Rode Kruis Walcheren en Studentendesk Zeeland.
Ashanti Kuijer (13 jaar) voor haar vrijwilligerswerk bij Speeltuin Meiveld.

Kanshebbers in de categorie 'de individuele vrijwilliger vanaf 24 jaar'

Michelle Baas (39 jaar) voor haar vrijwilligerswerk bij (o.a.) Nieuwland in Beweging, de JAN, Oranjevereniging Oranje Bovenal en de kerk.
Rianne Tolhoek (53 jaar) voor haar vrijwilligerswerk bij (o.a.) Stichting Vakanties Minima Walcheren, Grand Café Willem & Hof van Buren, WVO Zorg, Manteling en SVRZ.
Henk Goudzwaard (61 jaar) voor zijn vrijwilligerswerk bij (o.a.) Kledingbank Zeeland, Manteling, Stadsklooster, SVRZ, Nacht van de Vluchteling, Vluchtelingenwerk.

Kanshebbers in de categorie 'de vrijwilligersorganisatie/de groep vrijwilligers'

De Luisterlijn Zeeland
Kinderboerderij de Klepperhoeve
Stichting Repair Café Middelburg

Eervolle vermeldingen

De jury heeft ook eervolle vermeldingen verstrekt aan 4 individuele vrijwilligers en 2 vrijwilligersorganisaties. Zij zijn uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst in mei, waar ze hun eervolle vermelding uitgereikt gaan krijgen. Het gaat om:

Anneke Hartman (vrijwilliger bij diverse activiteiten in Middelburg Zuid)
Mick van Broekhoven (vrijwilliger bij poppodium de Spot)
Veronique Lameijn (vrijwilliger bij wijkvereniging Stromenwijk/’t Zand)
Danny Roelofs (vrijwilliger bij Welzijn Middelburg, de jeugdcentra)
De jonge vrijwilligers van Stichting Manteling
Stichting Hart voor de Zorg Walcheren

Vervolg

Het publiek kan op de laatste 9 genomineerden stemmen van 1 t/m 8 juni via de website www.welzijnmiddelburg.nl. De 3 winnaars worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke waarderingsavond voor vrijwilligers op 13 juni. Tijdens de waarderingsavond staan niet alleen de laatste 9 genomineerden en de 3 winnaars in de spotlights. Juist alle genomineerde vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties hebben een uitnodiging ontvangen voor deze avond. Zij krijgen een compleet verzorgde avond uit aangeboden, met een mooi (entertainment)programma om hen te bedanken voor hun inzet.

De Lange Jan Awards is een project om vrijwilligers in Middelburg te bedanken en vrijwillige inzet zichtbaar te maken. Het wordt georganiseerd door Welzijn Middelburg i.s.m. Gemeente Middelburg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden