Het niet eerst hoeven ophalen van een AED, maar die reeds bij de hand hebben kan belangrijke tijdswinst opleveren.
Het niet eerst hoeven ophalen van een AED, maar die reeds bij de hand hebben kan belangrijke tijdswinst opleveren. (Foto: PR)

Beveiligingsbedrijf rust voertuigen uit met AED's

De surveillance- en alarmopvolgingsvoertuigen van beveiligingsbedrijf DeltaSafe Security zijn in samenwerking met BHV Training Zeeland uitgerust met draagbare automatische externe defibrillatoren of wel AED's.

MIDDELBURG - De surveillanten van het Middelburgse bedrijf zijn met hun voertuigen dagelijks 24/7 door heel Zeeland aan het werk. Zij waren reeds opgeleid als BHV-ers en getraind om te werken met AED's.

In oktober 2018 werd in de lokale media nog bericht dat er in Zeeland te weinig AED's altijd beschikbaar zijn, velen zijn niet altijd en op elk moment van de dag bereikbaar. De ambitie van De Hartstichting is dat slachtoffers van een hartstilstand buiten het ziekenhuis binnen 6 minuten de juiste hulp krijgen. Het beschikbaar hebben van AED's is daarvoor van belang.

Edwin Roelse van BHV Training Zeeland en Bert Graaff van DeltaSafe Security spraken elkaar daarover en wilden als Zeeuwse ondernemers ook een steentje bijdragen aan een betere dekking van AED's in Zeeland. Het zaadje voor een samenwerking was geplant en die unieke samenwerking is nu dan ook daadwerkelijk een feit.

Beide heren zijn erg blij met de samenwerking. Bert: "Natuurlijk hopen we niet dat de inzet van de AED's ooit nodig gaat zijn, maar in voorkomende gevallen beschikken onze medewerkers nu wel direct over het juiste hulpmiddel." Edwin vult aan dat elke seconde telt in dergelijke situaties. "Het niet eerst hoeven ophalen van een AED, maar die reeds bij de hand hebben kan belangrijke tijdswinst opleveren. Als deze samenwerking voor slechts één iemand een verschil kan maken, dan is het de investering al waard." aldus Edwin.

"De diensttelefoons zijn aangemeld bij HartslagNu, zodat de surveillanten deel uitmaken van dat netwerk." vertelt Edwin. "Wanneer iemand in de buurt van de surveillant een hartstilstand krijgt wordt die door dat netwerk, gealarmeerd."

Ook het bedrijfspand van DeltaSafe Security op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg heeft nu een AED die 24/7 bereikbaar en beschikbaar is bij een noodsituatie. Bert: "Ook hebben we op kantoor nu een AED staan die mee kan naar grotere evenementen of werkzaamheden in meer afgelegen gebieden. Beter méé verlegen dan óm verlegen denk ik dan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden